Ugrás a tartalomra

Jónak lenni jó!

2018.12.16
15:49
2018.12.16
18:30
Forrás
MTI
Közel 70 millió forint gyűlt már össze a magyar közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági műsorában az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyerekek és fiatalok támogatására, táboroztatásának segítésére.

Az egész napos műsorfolyam a Duna Televízióban, a Duna World csatornán és az M5 kulturális csatornán látható.

Novák Katalin magyar család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a műsorban elmondta: az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyermekek fiatalok hősök, hiszen ahhoz van kötve az életük, hogy folyamatosan kapják az inzulint és rengeteg mindenre oda kell figyelniük. A stúdióba meghívást kapott még mások mellett Kempler Péter és Barkai László a Magyar Diabetes Társaság képviselői, Rost Andrea operaénekes és Polgár Judit sakkolimpikon.

A jótékonysági akcióba a Magyar Diabetes Társaság, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért és a Sportos Cukorbetegekért Egyesület is bekapcsolódott.

Egy névtelen adakozó 6 millió forinttal, a Mészáros-csoport 20 millió forinttal járult hozzá a jótékonysági kezdeményezéshez.

Jónak lenni jó!
Duna Televízió
cukorbetegség

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.