Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Jószándékú emberek segítséget kéri a horgosi Fülöp család

2021.09.20
17:28
2021.09.20
20:25
Forrás
Pannon RTV
Fülöp Árpád egyedül ápolja édesanyját, aki tavaly májusban agyi infarktust kapott.

Korábban már beszámoltunk Fülöp Piroska állapotáról és akkor sok segítséget kaptak, azonban a folyamatos kiadások miatt az a pénz szinte elfogyott. A folyamatos fejlődéshez azonban szükség lenne a továbbiakban is a terápiákra, ehhez azonban havi 30 ezer dinárra lenne szükségük.

A horgosi Fülöp Piroska tavaly május elején agyi infarktust kapott. Pár hetet kórházban töltött, azóta pedig házi ápolásra szorul. Fia, Árpád gondoskodik róla, aki dolgozni nem tud elmenni, hiszen édesanyja 24 órás felügyeletet igényel. A betegség következtében Piroska jobb fele teljesen lebénult.

Fülöp Árpád, Horgos: „Fogadtam gyógytornászt, hála az emberek segítségének. A segítséggel gyógytornászt és logopédust tudtam fogadni. Jöttek, tornáztatták anyut. Nem tudta a lábát mozgatni tavaly, amikor ez a betegség megtörtént, de azóta hála istennek anyu egyre jobban van.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A terápiáknak köszönhetően a 67 éves asszony állapota jelentősen javult, azonban nem tudják tovább fedezni a szakemberek munkáját, hiszen az összegyűlt pénz elfogyott.

Fülöp Árpád, Horgos: „A tornásszal felállítjuk az ágy elé és nem hittem a szememnek, hogy anyu egyedül is tudott egy percig állni és előre-hátra tudta a rossz lábát húzni. A beszéde is javult, pár szavas mondatokat tud már mondani. Csak a legrosszabb, hogy elfogyott az anyagi keret erre, hiába kapom az ápolási pénzt a nyugdíjjal együtt, mert ennek a két embernek munkája havonta körülbelül 30 ezer dinár.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Fülöp Árpádot megtalálhatják a Facebookon, vagy Horgoson a Jókai Mór utca 36-os szám alatt, de telefonon is felkereshetik a 063/518-368-as számon. Aki bankszámlára utalna, megteheti a 160-5600101056541-09-es dináralapú számlaszámra.

Horgos
segítség

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.