Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

A jószomszédi viszonyokat ünnepelték

2022.08.28
07:39
2022.08.28
16:13
Forrás
Pannon RTV
A jószomszédi viszonyokat ünnepelték szombaton a szabadkai Pescsara helyi közösség lakosai.

A településrészen harmadik alkalommal tartották meg a Szomszédok napja elnevezésű rendezvényt, amelynek célja, hogy a helyiek jobban megismerjék egymást, és összekovácsolódjanak.

Légvárban játszhattak és a lovaglást is kipróbálhatták a legkisebbek a Szomszédok napján. A legszorgalmasabb helyi gyerekek táncprodukcióval is készültek. Hetekig próbáltak, hogy végül közönség előtt is bemutathassák tánctudásukat.

Franciskovity Laura, múzeumpedagógus: „Az a lényeg, hogy mozogjunk, együtt legyünk. Ez egy buli nekik, egy hatalmas élmény. Nagyon becsülöm bennük a kitartásukat. Amikor esett az eső, akkor is jöttek, ha rosszul voltak a meleg miatt, akkor is és végigcsinálták. Nagyon büszke vagyok rájuk.”

Az eseményen a szabadkai Fúvószenekar is fellépett.

Magosi Zsuzsanna, a VMSZ pescsarai szervezetének elnöke: „Harmadik alkalommal szervezzük meg a Szomszédok napját. Nagyon fontosnak tartjuk hogy ebben a helyi közösségben is legyen valamilyen közösségépítő esemény. Igyekezünk, hogy egyedi programjaink legyenek, minden évben mások. Egy sajátságos hangulatot próbálunk idevarázsolni a helyieknek, ne kelljen ezért bemenniük a városba. Kicsiket, nagyokat, mindenkit próbálunk megszólítani.”

A programokat ez alkalommal a Piros Masni Vajdasági Hagyományőrző Egyesület szervezte. A családbarát eseményen jótékonykodni is lehetett. A szervezők a helyi óvodának gyűjtöttek adományokat.

Bódi Krisztina, a Piros Masni Vajdasági Hagyományőrzők Egyesületének elnöke: „A célja a közösségépítés, mivel a mai rohanó világban sajnos az emberek azt sem tudják, kik a szomszédaik. Próbáljuk legalább itt, a helyi közösségben az embereket egy kicsit összehozni. Barátkozzanak, ismerkedjenek, szórakozzanak!”

Az est folyamán díjazták a környék legszebb udvarait, kertjeit. 

Pescsara Helyi Közösség
Szomszédok napja
Magosi Zsuzsanna

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.