Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Jótékonysági adventi műhelymunkát szerveztek Keviben

2022.12.02
12:34
2022.12.02
15:12
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepre való készülődés, a közösen eltöltött minőségi idő fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a kevi Móra István Művelődési Egyesület, az általa szervezett adventi készülődésen.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A műhelymunka keretében a gyermekek szüleikkel együtt készíthették el az ünnep egyik szimbólumát, az adventi koszorút.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Óvodás és kisiskolás gyermekek igyekeztek szebbnél szebb díszeket és adventi koszorúkat készíteni. A foglalkozás keretében elkészült díszeknek csak a gyermekek fantáziája szabhatott határt.

Nagy Mélykúti Petra, Kevi:
„-Szerinted mi az advent? Mit szoktatok ilyenkor otthon készíteni?
-Adventi koszorúkat.
-Az advent milyen ünnep?
-Amikor várjuk, hogy megszülessen a kis Jézus.
-Milyen gyertyát gyújtotok meg az adventi koszorún?
-Lilát meg rózsaszínűt.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Móra István Művelődési Egyesület igyekezett otthonossá varázsolni a környezetet, ezzel is felébreszteni a gyermekekben az ünnepre való készülődés varázsát.

Perpauer Attila, elnök, Móra István Művelődési Egyesület, Kevi: „Fontosnak tartjuk, hogy ezt megüljük, megünnepeljük, hiszen ez egy közösségi program is tud lenni, valamint fel tudunk készülni magára a karácsonyra. A család együtt tudja a gyertyákat meggyújtani, valamint ennek a készülődésnek célja a jótékonykodás is, hiszen ez a téli, karácsonyi időszak a jótékonykodásnak az ideje.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az elkészült munkákat december 7-én a piacon fogják árulni a készítők, és az ebből befolyt összeget a helyi iskola bejárati ajtójának a cseréjére fordítják majd.

advent
műhelymunka
Kevi
Perpauer Attila
Móra István Művelődési Egyesület

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 12:53

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.