Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jótékonysági koncert Olajos Krisztián gyógyulásáért

2019.03.20
23:03
2019.03.21
18:35
Forrás
Pannon RTV
Jótékonysági koncertet és gyűjtést szerveznek az iskolai balesetben megsérült zentai kisfiú és családja számára. A lépcsőkorlátról lezuhant fiú teljes gyógyulása érdekében fogtak össze a zentaiak.

A baleset híre mindenkit mélyen megrázott, amikor 2019 januárjában a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában a kilencéves Olajos Krisztián leesett az első emeleti lépcső korlátjáról, és súlyos koponyasérülést szenvedett.
Olajos Katalin Krisztán édesanyja elmondta: „Az első két hét volt a legkritikusabb. Akkor dőlt el, hogy műteni kell, vagy nem.  A vérrög felszívódása szépen megindult, de továbbra is nyomás van az agyában, aminek következtében hosszantartó rohamai vannak.”

Pannon RTV

Krisztián egész napos felügyeletet igényel, heti két-három alkalommal Újvidékre kell vinni orvoshoz, és rehabilitációra is szüksége lesz a felépüléshez. A család megsegítésére és a kisfiú teljes felépülése érdekében jótékonysági koncertet szerveznek április 13-án, szombaton Zentán.

Polyák Hajnalka, Zenta: ”Már a civil szervezetek élén álló személyekből rögtön egy nyitást, egy pozitív hozzáállást tapasztaltam. Azóta nagyon sokan megkerestek bennünket, akár levélben, akár telefonon, hogy ők segíteni szeretnének. A folyószámlára már érkeztek összegek, amit hálásan köszönünk. Vajdaságiak, akik külföldön élnek és dolgoznak, jelentkeztek, támogatásokat küldtek.”

Pannon RTV

A jótékonysági koncert Polyák Hajnalka ötlete alapján Varga Róbert, a zentai Tississippi Blues klub képviselője és a zentai Vöröskereszt közreműködésével jön létre.

Đukić Teodóra, munkatárs, Vöröskereszt, Zenta: „A jótékonysági koncerten egy lepecsételt urna lesz, ahol várjuk az adományokat és ezzel tudnak segíteni Krisztiánnak. A cégek, akik esetleg többet szeretnének adni, jelentkezzenek a zentai Vöröskeresztben és egy szerződést kötünk az adományról. , Ebben mindent leírunk, és az összeget befizetik a mi folyószámlánkra, mi pedig továbbítjuk az édesanya folyószámlájára.”


A család minden nemű adományt hálásan fogad a segítő szándékú emberektől, amellyel szeretnének hozzájárulni Krisztián gyógyulásához. Aki pénzadománnyal szeretné segíteni a családot, az a következő  folyószámlaszámra tudja befizetni adományát:

Olajos Katalin, Intesa Bank 160-5800101148135-95

 

Olajos Krisztián
jótékonysági koncert
Zenta

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.