Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Jótékonysági limonádévásár Olivér megsegítésére

2020-08-15
11:16
2020-08-16
14:59
Forrás
Pannon RTV
Szombaton délelőtt jótékonysági akciót szerveztek Pál Gajódi Olivér megsegítésére a Kertvárosi Plébánia udvarán. Az akció vasárnap is folytatódik.

Szabadkán is gyűjtési akciót szerveztek Pál Gajódi Olivér meggyógyulásáért. A bajmoki kisfiúnak SMA-1 betegsége van, amelynek gyógykezeléséhez mintegy 2 millió euróra van szükség.

Limonádéval és pogácsával várták az adakozókat a szabadkai Kertvárosi Plébánia udvarán ma délelőtt. Szép számban voltak azok, akik valamilyen formában, még ha kis összeggel is de támogatták a bajmoki kisfiút.

Szedmina Lívia: „Az a fontos, hogy a közösség összefogjon, tehát mindenkinek van problémája kinek kisebb, kinek nagyobb, de amikor egy ilyen esettel szemben állunk, szerintem mindenki tud valamit tenni. Lehet, hogy nem sokat, de sok kicsi valóban sokra megy.”

Négy család fogott össze annak érdekében, hogy minél sikeresebb legyen az akció. Kicsik és nagyok együtt 50 liter limonádét készítettek a vásárra, ami aztán gyorsan fogyott.

Nyers Enikő: „Szeretek segíteni embereken, főleg hogy most van egy kisfiú aki élhet sokáig. Én a mai akcióra limonádét és pogácsát készítettem.”

A szervezőket a többi vajdasági jótékonysági kezdeményezés inspirálta.

Sebők Csáki Krisztina, szervező: „Azért tartottam fontosnak, mert mint három gyerekes anyuka nagyon szíven ütött az az összeg, amit szegény szülőknek össze kell szedniük a kis Olivér érdekében. Szerintem senki sem fogja fel, hogy mekkora összegről van szó. A szülők is mindent megtesznek a gyerekük gyógyulásáért, és szerintem mások is mindent megtesznek azért, hogy segíteni tudjanak.”

Az akció vasárnap is folytatódik, fél nyolc és dél között várják majd az adakozni vágyókat ugyancsak a szabadkai Kertvárosi Plébánia udvarán.

Pál Gajódi Olivér
kertvárosi templom
jótékonysági akció

Most

Népszerű