Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

A jövő újságírói - iskolai látogatás a Pannon RTV székházában

2019-10-07
13:26
2019-10-07
18:01
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Kizur István Általános Iskola 7. osztályos tanulói látogattak el a Pannon RTV székházába. A diákok betekinthettek a médiaház működésébe, megnézték a stúdiókat és a szerkesztőséget is.

Hogy működik a rádió és a televízió? Mit is jelent valójában az újságírás? Ezekre a kérdésekre is választ kaptak a hetedikes tanulók a Pannon RTV székházában tett látogatásuk során. Stojanov Andreának a stúdió tetszett a legjobban, mert ott láthatták hogyan zajlik a munka.

Farkas Valentina, tanuló: „Legjobban a szerkesztőség tetszett. Ahogy bemutatták. Az egész tetszett valójában.”

Agárdi Gábor, a Szabadkai Magyar Rádió főszerkesztője, aki alkalmi idegenvezetői feladatot is vállalt, feltette a kérdést, vajon a gyerekek hogyan tájékozódnak manapság. A válaszon maga is meglepődött, ugyanis azt mondták, hogy az internet helyett leginkább a tévéből és rádióból.

Agárdi Gábor: „Mindig öröm körbevezetni őket, mert hátha valami rájuk ragad és a következő generáció újságírói belőlük fognak megszületni.”

Gazsó Attila, a Pannon RTV műszaki igazgatója a rádiótechnikáról tartott előadást a szabadkai Kizur István Általános Iskola 23 tanulójának.

gyermekhét
Pannon RTV
Agárdi Gábor

Most

18:55

Fiatalok a Nyugat-Balkánról

Több mint 200, a politikában, egészségügyben, és egyéb tudományokban jártas egyetemista érkezett az Ifjú Vezetők 4. Regionális Fórumára Újvidékre.
17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.