Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kalandok kincsesládája, élményutazás Picassóval

2022.02.19
12:25
2022.02.19
16:30
Forrás
Pannon RTV
Farsangi álarc, fonalból kulcstartó és zumba fitnesz. Kreatív alkotás és testmozgás. Mindez néhány óra leforgása alatt. Ezzel várták a gyerekeket a Népkör Magyar Művelődési Központban Szabadkán.

Kézműves foglalkozások és testmozgás a farsangi ünnepkörrel összekapcsolva. Ebben a hónapban is folytatódott a Kalandok kincsesládája, élményutazás Picassóval elnevezésű programsorozat a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. Az ilyen és ehhez hasonló eseményeken a 6 és 14 év közötti gyerekek vehetnek részt.

Farsangi álarc, fonalból kulcstartó és zumba fitnesz. Kreatív alkotás és testmozgás. Mindez néhány óra leforgása alatt. Ezzel várták a gyerekeket a Népkör Magyar Művelődési Központban Szabadkán.

Pannon RTV

A 9 éves Szabó Hédi már sokadszorra vesz részt az eseményen. Ez az egyik kedvenc hétvégi kikapcsolódása. A kulcstartó mellett egy farangi álarcot is készített.

Szabó Hédi: "Én a zebrását készítettem. Nem volt nagy szám, csak a fülét kiszíneztem meg szürkével átmentem rajta."

Pannon RTV

A programsorozat még tavaly nyáron kezdődött, akkor egy tábort szerveztek. A nagy érdeklődésre való tekintettel pedig az ötletgazdák úgy döntöttek, igyekeznek minden hónapban egy adott témához, ünnephez kapcsolódva megszervezni az eseményt.

Ostojić Melitta, foglalkozásvezető: "Összekötöttük a kreativitást, a kézügyességet a testneveléssel, vagyis a fizikai aktivitással. A nyári tábor folyamán pozitív visszajelzést kaptunk a gyerekektől. Az ülő munka, a kézügyesség után ugyanis nagyon jól esik egy 15-20 perc fizikai aktivitás. Miért zumba fitnesz? Azért, mert zenével van összekötve és azért, mert a zumba fitneszt össze tudjuk kötni bármilyen más történéssel."

Az egészséges táplálkozásra is igyekeznek hangsúlyt fektetni ezeken a találkozókon. A testmozgás után uzsonnára most almát kaptak a gyerekek.

Népkör
zumba
rajz
foglalkozás

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.