Ugrás a tartalomra
Pixabay

Káosz alakult ki a viharos szél miatt több balkáni országban

2019-02-23
15:34
2019-02-23
18:04
Forrás
Szerbiai RTV
A hirtelen jött viharos szél okozott gondot több balkáni országban is - jelenti több hírügynökség.

Montenegróban 142 kilométerórás széllökéseket is mértek, ajtókat tépett ki és háztetőket sodort le az erős légmozgás. Egyes buszmegállók szerkezete szinte teljesen megsemmisült. Több városból érkeztek jelentések áramkimaradásról, a villanyvezetékeket is tönkretette az orkán erejű szél.

Bosznia-Hercegovinából és Horvátországból is károkról érkeztek hírek, sérültekről nem szólnak a jelentések. Az előrejelzések szerint egyébként az egész régióban még szombat este és vasárnap is számítani lehet erős széllökésekre.

vihar
szél
Montenegró
Bosznia és Hercegovina

Most

11:31, Frissítve: 11:39

Elengedtek öt tüntetőt

Szabadlábra helyezték azokat, akiket a Szerbiai RTV székházának elfoglalásakor vett őrizetbe a rendőrség - írja a Tanjug hírügynökség.
10:23, Frissítve: 10:39

Népszerűek-e az önkéntes nyugdíjalapok?

Szerbiában tavaly az év végéig a foglalkoztatottak 9 százaléka fizetett be rendszeresen valamely magánnyugdíjpénztárba, hogy idős korára legyen nyugellátása – közölte a Szerbiai Nemzeti Bank.
08:41, Frissítve: 09:22

Ma kezdődik a tavasz

Szerbiában 22 óra 58 perckor köszönt be a Ruđer Bošković csillagászati társaság értesítése szerint.
07:44, Frissítve: 08:41

A boldogság nemzetközi napja van

Az ENSZ Közgyűlése nyilvánította március 20-át e nappá, hangsúlyozva, hogy a "boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja".

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.