Ugrás a tartalomra

Kapunk a héten hideget-meleget

2022.05.23
08:30
2022.05.23
13:11
Forrás
idokep.hu
Nyárias időben lesz részünk a hét elején, a napsütést csak gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják meg.

A szél veszít erejéből és számottevő csapadék sem várható. Hétfő délután a hőmérő higanyszála 27 fokig is felkúszhat. Hétfő éjszaka helyenként már előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Napközben sokfelé kisüt majd a nap, de azért továbbra is számítani lehet elszórtan záporokra, zivatarokra. A szél ismét felerősödik. A csúcshőmérséklet 21 és 31 fok között alakulhat. Szerdán napos-gomolyfelhős időre készülhetünk. A közeledő hidegfront hatására elszórtan záporok, zivatarok, néhol heves zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a délnyugati szél, a zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. Délután 27 és 35 fok közé emelkedik csúcshőmérséklet. Csütörtökön megérkezik a hidegfront.

időjárás-előrejelzés
időjárás

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.