Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Báloztak a szabadkai cserkészek

2017.12.17
09:28
2017.12.17
17:10
Forrás
Pannon RV
Karácsonyi bált tartott szombaton az 52. számú Szabadkai Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat. A rendezvényt harmadik alkalommal szervezték meg, amit ebben az évben körzeti szintűre emeltek.

Zsongott a Kosztolányi Dezső Gimnázium díszterme szombat délután. Az idén Kishegyesről, Csantavérről és Martonosról is érkeztek cserkészcsapatok, akiket az 52. számú Szabadkai Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat látott vendégül. A bálon az egészen kis cserkészektől a nagy cserkészekig mindenki részt vett. Újhelyi Csanád már két és fél éve cserkész. Elmondta, miért is szeret a csapat tagja lenni. „Mert sok helyre el tudtunk jutni, jók a programok meg sokat ismerkedünk.”

A csantavéri 16. Szilágyi Erzsébet Cserkészcsapat tagja, Januskó Julián egy éve cserkészkedik. Egy barátja hívta a toborzóra. „Nagyon megtetszett benne, hogy minden olyan egységes, meg olyan katonás rend, és a rend az általában jó.”

Pannon RTV

Úri Szűcs Réka, a szabadkai csapat parancsnoka szerint ez a rendezvény az év megkoronázása, összehangolja a körzet csapatait, a gyerekek ismerkedhetnek, mindezek mellett ünnepélyesebbé teszik a karácsony előtti időket. Úri Szűcs Réka, parancsnok, 52. számú Szabadkai Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat: „Most éppen egy játék zajlik, ezen kívül lesz egy díszversenyünk, ki mit tudunk, van egy fotósarok, amit folyamatosan látogathatnak a gyerekek. Ezenkívül adományozni is szerettünk volna, és egy fenyőfát díszítünk fel, amit a Kosztolányi Dezső Gimnáziumnak felajánlunk, valamint a cipős doboz-akcióban is részt vettünk.”

A Bethlen Gábor Alap, a Szekeres László Alapítvány, illetve a tartományi oktatási titkárság járult hozzá a rendezvény megvalósulásához.

Szabadka
Szabadkai Kosztolányi Dezső Cserkész Csapat
bál

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.