Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Karácsonyi kézműves foglalkozás gyerekeknek

2019-12-15
10:16
2019-12-15
15:48
Forrás
Pannon RTV
A torontálvásárhelyi József Attila Művelődési Otthon kistermében szép számban jelentek meg a szülők és gyerekek.

Az eseményen a gyerekek szívvel-lélekkel festettek, rajzoltak, minden tudásukat igyekeztek beleadni. Kőrösi Viktor, tanuló, Torontálvásárhely: „Csináltam kettő karácsonyfát, az egyik karácsonyfát kidíszítettem gyöngyökkel.”

Nagy Becsei Klaudia szülőként minden évben részt vesz a karácsonyi kézműves foglalkozáson. „Az édesség, a mézeskalács-díszítés mindig is, évekkel ezelőtt visszamenőleg mindig is, az volt a legszebb része ennek a foglalkozásnak.”

Először vett részt a foglalkozáson két kisfiával Almási Sanja. „Gondolom, hogy nagyon jó ez a gyerekeknek, közeledik karácsony, és tanítani kell őket a társalgásra és a jó hangulatra.”

Négy éve szervezi meg a karácsonyi kézműves foglalkozásokat a VMSZ Női Fórum helyi szervezete. Lálity Urbán Emese, szervező, Torontálvásárhely: „Ez a mai foglalkozás igazán többrétegű volt, az egész kicsi, óvodás gyerekektől egészen a hetedik-nyolcadik osztályos gyerekek is részt vettek rajta. Szép számban megjelentünk, és nagyon jó volt így, együtt karácsonyra készülődni, ráhangolódni erre az ünnepre.”

Húsvétra is szerveznek majd hasonló foglalkozásokat.

karácsony
kézműves foglalkozás
gyerekek
Torontálvásárhely
József Attila Művelődési Otthon
mézeskalács
VMSZ Női Fórum

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:19

Ingatlanpiaci körkép

Nagyobb a kereslet, mint a kínálat az újvidéki ingatlanpiacon. A tartományi székváros a lakások vásárlása és eladása terén vezető szerepet tölt be Szerbiában.
21:59

Éljünk nyelvi jogainkkal!

A Szerb Köztársaság Alkotmánya és Vajdaság statútuma is biztosítják a jogot a nemzeti kisebbségek tagjainak a saját nyelv és írásmód használatához.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.