Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Karácsonyi vásár Bezdánban

2021.12.19
17:43
2021.12.19
18:38
Forrás
Pannon RTV
Második alkalommal szervezett karácsonyi vásárt Bezdánban a helyi Hidak civilszervezet, a tartományi titkárság támogatásával a bezdáni fedett piacon.

A bezdáni karácsonyi vásárra helyi és környékbeli kézművesek hozták ki portékáikat.

Milica Zorić: „Befőtteket készítünk, most mással is bővítjük a kínálatunkat, például ezekkel az évszaknak megfelelő koszorúkkal. Most először vagyunk Bezdánban ilyen rendezvényen.”

Pannon RTV

Kővágó Jácint asztalán különböző karácsonyi díszek, és mézeskalács sorakozott: „Nálam a mézeskalácsok mentek, meg a személyre szóló kulcstartók, fürdőszobai apróságok.”

Pannon RTV

A vásárt a bezdáni Hidak civil szervezet valósította meg.

Bezdán Mártin Krisztina, szervező: „A karácsonyra hangolódva csináltuk ezt a vásárt. Van Adventi ablakdíszítőnk, volt karácsonyi koncertünk is.”

Pannon RTV

A vásárt egyébként másodszorra szervezték meg, de mindenféleképpen szeretnék majd folytatni a hagyományt.

Bezdán
karácsony
karácsonyi vásár
advent

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.
12:21

Nemezeltek a magyarkanizsai gyerekek

A nemezelés alapjait sajátíthatták el a magyarkanizsai fiatalok a Dobó Tihamér Képtárban szerda délelőtt. A negyedik osztályos diákok a nemezt, mint anyagot és a felhasználási lehetőségeit is megismerhették.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.