Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Karácsonyi vásár a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában

2019-12-14
12:40
2019-12-14
19:09
Forrás
Pannon RTV
Képeslapokat, asztaldíszeket, édességeket és különleges ünnepi hangulatú kézműves tárgyakat készítettek a diákok. Az egész oktatási intézmény megmozdult szombaton.

Szinte teljesen megtelt az iskola előcsarnoka, és színpad előtti része a karácsonyi vásár kiállítóival, valamint a vevőkkel.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A gyerekek órán és odahaza is készítették az ajándéktárgyakat. Miskolci Bálint, tanuló: „A csoport egyik fele csinálta az üvegeket, a másik pedig hajtogatott repülőket, amit a forró csoki mellett adunk.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A gyerekeknek a tanárok mellett a szülők és a nagyszülők is segítettek a díszek, sütemények elkészítésben.

Pletl Regina, szülő: „A gyermekeim, 3 is ide jár a Majai Úti Általános Iskolába a 2.c-be, illetve az 5.d osztályba, mindkét osztály készült a karácsonyi vásárra. A 2. c osztályban a tanítónő tartott egy nyílt napot, ahol a szülők bejöttek és közösen készítettük, emellett otthon ikebanákat készítettünk. Az 5.d osztályban pedig konkrétan a fiam a nagymamájával készítette otthon a mézeskalácsokat, amiket itt most árusítanak.”

Harmadszor szervezték meg a karácsonyi vásárt. Az eladott tárgyakból befolyt összeg egy részét jótékony célokra fordítják.

Radetić Adam, koordinátor: „Minden osztályból a bevétel egy bizonyos százalékát fogják felajánlani jótékony célokra és a diákparlament fogja meghatározni, hogy pontosan kinek fogjuk odaadni a befolyt összeget. A megmaradt összeget természetesen az osztály megtartja magának. Az én osztályommal korcsolyázni szoktunk menni, vagy elmegyünk fürdeni.”

A karácsonyi vásáron a másodikos tanulóktól egészen a nyolcadikosokig mindenki kiállította portékáját.

Majsai Úti Általános Iskola
karácsonyi vásár
Szabadka

Most

21:26

Folyamatosan érkezik a védőoltás Szerbiába

Szerbiának nagy mennyiségű védőoltást sikerült biztosítania, de még ez sem elegendő ahhoz, hogy a lakosság 50-60-70 százalékát be lehessen oltani. Ezért nagyon fontos, hogy először azokat oltsuk be, akik a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve.
20:49, Frissítve: 21:12

Döcögve az EU felé

A koronavírus-járványt is lehet okolni azért, hogy 2020-ban egyetlen csatlakozási fejezetet sem nyitottak meg. Ugyanakkor az integrációs bizottság alapfeladata a törvények összehangolása az uniós elvárásokkal, és ezen is van még javítanivaló.

Népszerű