Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Szunyog Tibor

Karneváli hangulat Torontálvásárhelyen

2022.05.22
12:05
2022.05.22
19:31
Forrás
Pannon RTV
Szebbnél szebb jelmezek, finomabbnál finomabb ételek és rengeteg mosoly volt a torontálvásárhelyi karneválon és pörköltfőző versenyen, amelyre külföldről is érkeztek vendégek. A karneválon több mint 200 gyerek öltözött jelmezbe.
Pannon RTV/ Szunyog Tibor

Ahány gyerek annyi mosoly, ahány jelmez annyi szín, így lehet leírni a 30 éves múltra visszatekintő karnevált. A torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskolából és a Kolibri óvodából több mint 200 gyerek vett részt. A színes jelmezek elkészítésében a szülők is közreműködtek.

Bakator János, osztálytanító, Torontálvásárhely: „A Torontálvásárhelyi Általános Iskola már hagyományosan a pörköltfőző verseny mellett a gyermek karnevált is megszokta rendezni, ez az iskolánknak egyik legnagyobb megmozdulása. Három évvel ezelőtt volt utoljára, aztán volt egy szünet a koronavírus miatt, azonban mostan újból a gyerekek itt vannak ezen a szép napverő fényes napon.”

Az idei pörköltfőző verseny szervezője a torontálvásárhelyi helyi közösség volt, amelyre 56 csapat nevezett be.

Stevan Lazički, Torontálvásárhely polgármestere: „A helyi közösség célja, hogy Torontálvásárhely minél több jelentős egyesületét összegyűjtse, összefogja, és ezt megszervezze. Ez különben az év eleje óta végzett munka eredménye. Szeretnék köszönetet mondani a Helyi Közösségi Tanácsnak, hogy a gyűléseknek köszönhetően az egyesületeinkkel, nevezetességeinkkel, a sportegyesületeinkkel ezt a rendezvényt végigvitte, itt láthatják ennek a munkának az eredményét.”

Pannon RTV/ Szunyog Tibor

A verseny győztese a magyarországi Őrtilos csapata lett, az Odrokocsi Attila által készített pörkölt bizonyult legjobbnak.

„Nagyon szépen köszönjük ezt a bizalmat és, hogy ilyen ételt tudunk készíteni mindenkinek. A titka az, hogy friss húsból kell az egészet elkészíteni és a fűszerezés. Ma dám szarvasból főztünk, a szarvast én magam ejtettem el.”

A szervezők a folytatásban bízva jövőre még tömegesebb részvételre számítanak.

Torontálvásárhely

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű