Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Karneváli hangulatban futották a Bormaratont Palicson

2021.09.18
16:34
2021.09.18
17:55
Forrás
Pannon RTV
A versenyen idén mintegy ötszázan indultak.

A résztvevők az észak-bácskai régió tekintélyesebb borászatain keresztül futhattak, sőt közben meg is kóstolhatták a borokat. Volt, aki jelmezben futott.

Pannon RTV/Bognár Róbert

A rendhagyó futóversenyen 9 kilométeres távon lehetett nevezni. Most nem az időeredményen volt a hangsúly, hanem hogy a versenyzők minél jobban érezzék magukat. Futottak, sétáltak és ittak.

Pannon RTV/Bognár Róbert

Újvidéki futókból és jó kedélyű borkedvelőkből sem volt hiány a maratonon. Vladimir Nekić, Újvidék: „Először vagyunk itt a Bormaratonon. Szerencsénk van, ami az időjárást illeti, csodálatos a hangulat, igazi karneváli. Házassági évfordulónk is van, szóval ez egy szép alkalom. Nagyon boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk. Természetesen a versenyt is várjuk.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Göcő Gyöngyi, edző: „Ez viccesebb, szórakoztatóbb, az egész közben megállunk, iszogatunk, jól érezzük magunkat a többi maratonon meg végig futunk.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Sokan a jó hangulat miatt jelentkeztek a maratonra. Idén kollégáink közül is páran a séta és borkóstolás mellett döntöttek. - Kókai Mónika, szerkesztő, Pannon RTV: „Fantasztikus az idő, fantasztikus a pálya, a hangulatról ne is beszéljek és úgy érezzük, hogy tovább szeretnénk élvezni ezt a csodálatos napot, úgyhogy gyalogolni fogunk. Állítólag hat állomáson lehet bort kóstolni. Megkóstoljuk a palicsi borvidék borait.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Szombaton délelőtt 11-kor egy kis csoportos bemelegítés és hangolódás után pedig elrajtoltak a negyedik Bormaraton résztvevői.

Pannon RTV/Bognár Róbert

A 9 kilométer hosszú távolságon a Palicsi-tó legszebb tájain és legjobb borászatain, valamint legszebb szőlőskertjein futhattak át a résztvevők. A maraton pont azért lett karneváli hangulatúnak megálmodva, hogy ezzel is népszerűsítsék a palicsi borvidéket. Viktor Čikeš, elnök, Bormaraton Egyesület, Palics: „500 személy jelentkezett a versenyre, ami fele annyi mint előző alakalommal amikor megrendeztük, de ez a korlátozások miatt van, így többnyire a versenyzők többsége Szerbiából érkezett.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A férfiak mezőnyében a szabadkaiak foglalták el a dobogó mindhárom fokát. Első lett Nemanja Rajković 37 perces idővel. A női futóknál Jamanta Šafranj végzett az élen. Kolléganőnk Calbert Anita állhatott a dobogó második fokára 45 perces eredménnyel. „Ez egy nagyon-nagyon jó érzés, hogy picivel jobb lett mint amit vártam. Nagyon szép volt az idő, gyönyörű a táj, a hangulat fenomenális, a frissítő pontok nagyon jók voltak, szépen ki volt a pálya jelölve, könnyű volt végigfutni rajta.”

A Bormaraton után több színes program és élőzene várta a résztvevőket.

bormaraton
Palics
Kókai Mónika
Calbert Anita

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.