Ugrás a tartalomra

Kávéházi hangulat volt a VM4K Klubban

2018.09.07
07:16
2018.09.07
16:11
Forrás
Pannon RTV
Kávéházi hangulatot teremtettek csütörtökön a szabadkai cigányzenészek és énekesek a VM4K udvarában. A Szóljon hát a nóta zenekar debütáló koncertjén szűknek bizonyult a Klub udvara.

Dankó Pista nótakirály és Lányi Ernő műdalaiból válogattak, valamint operett slágerek és cigánynóták is felcsendültek a Szóljon hát a nóta zenekar tolmácsolásában. Az együttest a muzsikálás öröme és a népzene szeretete hozta össze az első közös muzsikálásra, amire manapság már egyre kevesebb az alkalom. Kurina Verebes Gusztáv, zenész: „Tényleg kihalóban van, úgy érzem, a magyar kultúra egy szerves része, a magyar zene, a cigányzene.”

Az együttes zenei játéka az autentikus cigány és magyar népi elemeket idézte, ami megalapozta a jó hangulatot. Juhász Gábor, zenész: „Az emberekhez igazából mindig egyformán kell szólni, mindig be kell indítani bennük egy érzést, egy olyat, hogy most szétverem a házat.”

A VM4K irodalmi, történelmi és vallási tematikájú előadásokat is szervez, de a zenei rendezvényeikre mindig nagy az érdeklődés. Kosányi Tamás, képzési referens, VM4K: „Elmondhatjuk a zenés estek kapcsán, hogy hatalmas sikert arattak, azt kellett tapasztalnunk a júliusi hónapban és előtte is, hogy ezeken a rendezvényeken telt ház volt, sokszor annyira, hogy alig fértek be az emberek.”

A Dankó Pista Rózsája címet viselő nótaesttel az együttes vajdasági turnéra készül. A következő csütörtökön pedig a VM4K-ban az 1968 Magyarországon - Miért hagytuk, hogy így legyen? Murai András és Tóth Eszter Zsófia könyvét mutatják majd be.

VM4K
Dankó Pista
Szóljon hát a nóta

Most

Népszerű