Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

KÉK-hír: Engedélyezett a gyülekezés

2020.06.13
10:20
Forrás
Pannon RTV
Csütörtök óta engedélyezett a létszámkorlátozás nélküli gyülekezés Szerbiában.

Csütörtök június 11-e volt.

A szabad téren engedélyezett

a létszámkorlátozás nélküli

gyülekezés Szerbiában.

A létszámkorlátozás nélküli

gyülekezés azt jelenti,

hogy nincs meghatározva,

hány ember gyűlhet össze

szabad téren.

Zárt térben még van

létszámkorlátozás.

Zárt térben

maximum 500 ember

gyűlhet össze.

Szabad téren

és zárt téren is

fontos betartani

az emberek között

az 1 méteres távolságot.

Zárt térben fontos

a maszk használata is.

A KÉK-híreket elsősorban értelmi sérült embereknek ajánljuk, de hasznos lehet gyerekeknek, időseknek, vagy azoknak is, akik kevésbé ismerik a magyar nyelvet. Mi is az a Könnyen Érthető Kommunikáció (KÉK)? 

KÉK-hír
gyülekezés
létszámkorlátozás

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.