Ugrás a tartalomra
Csoportokba verődve
Pannon RTV

Kerékpárosok lepték el a szabadkai Városháza előtti teret szombaton reggel

2018-05-05
11:07
2018-05-05
17:52
Forrás
Pannon RTV
Kerékpárosok 4. alkalommal teszik meg a Szabadka-Kiskunhalas-Szabadka távot. A Barátság kerékpártúra résztvevőinek a kikapcsolódás mellett a 95 kilométeres táv alkalmat nyújt a barátkozásra.

Egy kis lazításra és beszélgetésre is volt idő az erőpróba előtt. A kerékpárosok Szabadka és Kiskunhalas között tekernek.

Gyülekeznek a kerékpározók

Faragó Gáspár a legidősebb jelentkező. Naponta 20 kilométert szokott megtenni vasparipájával. Vajdaságot már körbebiciklizte. Magyarországra is sokszor átkerekezett már. „Fantázia. Már annyi ismerőst szereztem az első bemutatkozásomon, hogy amikor hazaértem, nem tudtam, hogy ki kicsoda. Nagyon jó érzés. Szeretnék többször, másfelé is menni. Következő évben, ha az egészségem engedi, biztos, hogy eljövök.”

Rajrta készülnek

Ivanity Martin fiatalkora ellenére rutinos túrázó. Már előzőleg is megtett egy 90 kilométeres távot. „Apukám már nagyon sokszor volt. Ezért gondoltam, hogy én is megpróbálom.”

Sok kerékpározó

Péter Lászlónak sem ez az első nagy útja. Idén is örömmel szervezte a kerékpártúrát. A kimerítő két keréken kirándulás jó alkalom barátkozásra. „Az út hossza 90-95 kilométeres. Kiskunhalasig fogunk kerékpározni. Immár igen nagy számban érkeztek. Mögöttem is láthatóak a jelentkezők. Legalább 145 jelentkező érkezett eddig, de jöttek még olyanok is, akik még nem regisztráltak. Végülis sikeresnek mondható.

Elindultak a kerékpározók

A bringások reggel nyolc óra után indultak. Haladásukat a szabadkai Caritas biztosítotja.

Szabadka
kerékpártúra
Barátság
Kiškunhalaš

Most

20:39, Frissítve: 23:00

Újvidéken is tüntetnek

Nem csak Belgrádban, hanem más szerbiai városokban is tüntetnek. Kruševacon, Kragujevacon és Újvidéken is utcára vonultak az emberek.
18:58, Frissítve: 21:43

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.
17:59, Frissítve: 07:06

Elhalasztják a Kanizsa Fesztet

A szervezők a járványügyi helyzetet figyelembe véve döntöttek a magyarkanizsai esemény elhalasztása mellett. Várhatóan ősszel tartják majd meg a rendezvényt.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.