Ugrás a tartalomra
Korábbi felvétel: Pannon RTV/Bartók Zsófia

Kerékpárral az óvodába!

2019-09-21
14:16
2019-09-21
18:11
Forrás
Pannon RTV
Kerékpáros felvonulással és jótékonysági akcióval csatlakozott a magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény a mobilitás-hetéhez.

Az eseményen mintegy 250 gyerek és szülő vett részt, hogy így hívjk fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára és a környezettudatos közlekedésre.

Kerékpáros felvonulással vette kezdetét a Guruló Gyöngyszemeink elnevezésű rendezvény Magyarkanizsa központjában. A mobilitás-hete alkalmából mintegy 250 gyerek bicajozott keresztül a város utcáin a három óvoda épületei felé. Az óvodás korú gyerekek zöme már rég megtanult kerékpározni és sokan már a helyes közlekedés szabályait is ismerik. „Nemrég tanultam meg biciklizni. A jobb oldalon kell menni” - monta Gulyás Adél. Barátnője, Szecsei Kata azonnal közbevág: „Arra kell figyelni, hjogy ne karambolozz.” Fehér Adrienn szerint vigyázni kell, hogy senki ne üsse el a biciklist, Bognár Bence viszont arra törekszik, hogy ne essen el.

Az eseményt a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény szervezte. A rendezvény célja a környezettudatos közlekedésre való figyelem felkeltés volt a szülők és a gyerekek körében egyaránt. „Már egész kicsi kortól kezdve, bölcsis korban is amikor a szülők viszik a kisgyereküket, már akkor tudatosítani kell bennük, hogy ez a jó. Mozgunk is közben, friss levegőt is szívunk és ha csak tehetjük, akkor az autót azt kerüljük, mert tele vagyunk energiával és így az erőnket is ki tudjuk egy kicsit használni” - buzdította a kerékpározókat Halász Sára, az intézmény óvónője.

Mindhárom óvodában jótékonysági akcióval folytatódott a rendezvény, ahol a gyerekeknek palacsintát, pattogatott kukoricát és kézműves tárgyakat vásárolhattak a szülők. A befolyt összeget az óvodákban zajló munka megsegítésére fordítják majd a szervezők.

kerékpár
mobilitás hete
Európa
Magyarkanizsa

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.