Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

A kereskedelmi célú tigristenyésztés leállítását követelik

2022.02.08
09:11
Forrás
elobolygonk.hu
A kereskedelmi célú tigristenyésztés leállítását követelik állatvédők a Dél-afrikai Köztársaságtól.

A nemzetközi jogszabályokat kijátszva a Dél-afrikai Köztársaság lehetővé tette, hogy a legális oroszlánszaporítás mintájára virágzó üzletággá váljon az országban a kereskedelmi célú tigristenyésztés is – hívta fel a figyelmet Johannesburgban a Négy Mancs globális állatvédő szervezet. A Négy Mancs adatai szerint a Dél-afrikai Köztársaság 359 tigrist exportált 2011 és 2020 között, közülük 225-öt állatkerteknek adtak el. Az exportált mennyiség csaknem egytizedét teszi ki a világon vadon élő tigrispopulációnak.

A tigris nem őshonos Afrikában, ezért nem élvezi a törvény védelmét sem. Nincs semmiféle adat sem arról, hogy hány ilyen nagymacska élhet a kontinens déli részén fekvő országban.

A Négy Mancs szerint az oroszlánszaporítás mintájára az elmúlt években elterjedt a hasonló célból történő tigrisszaporítás is, ami veszélyt jelenthet az amúgy is kihalás fenyegette fajra.

Dél-Afrikában legálisan lehet oroszlánokat tenyészteni vadászati célból, és azért is, hogy csontjukat Ázsiába exportálják. A szervezet azt szeretné, ha a Dél-afrikai Köztársaság felhagyna az összes nagymacskaféle kereskedelmi célú tenyésztésével, mivel azok populációja részben az ázsiai üzlet miatt hanyatlik.

tigris
Dél-Afrika
állatvédelem

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű