Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Keszég Károly újságíróra emlékeztek Padén

2021.09.19
08:14
2021.09.19
16:51
Forrás
Pannon RTV
Kihirdették a Közegellenállás nevet viselő riportpályázat díjazottjait is.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A padéi származású újságíróra, Keszég Károlyra, a Napló független hetilap főszerkesztőjére emlékeztek tegnap Padén. Keszég Károly munkássága és életbölcsességei halála után 24 évvel, máig maradandó nyomot hagytak az őt ismerők és munkáját kedvelők körében. Gyászmisével emlékeztek rá, majd a sírhelyét is megkoszorúzták.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Komáromi Róbert, a padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör elnöke: „Azt el kell mondanom, hogy nagyon nehéz fenntartani mindezt, igaz, hogy vannak támogatások, de magában a szakmát is bele kell vonni, az pedig az újságírás és ezt a kettőt összehozni nagyon nehéz.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kihirdették az idei, 22. Közegellenállás riportpályázat győzteseit is.

Juhász Attila, zsűritag, Zenta község tanácsának művelődéssel és oktatással megbízott tagja: „A mostani riportpályázatnak az egyik legfontosabb alapeleme, hogy az, amit az újságírók leírnak, az amivel pályáztak azok, akik pályaműveket adtak át, azok vajon mennyire szólnak a saját közösségükhöz, olyan szempontból, hogy a közösség valós, valódi és komoly problémáit érintsék.” 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Riportjával harmadik helyezést ért el Piros Bálint Apukám című írásával, amelyben a gyermekvállalás témakörét járta körbe. Második lett Cvetanović Márta a sziváci fogyatkozó közösségről írt művével, első helyezett pedig Fehér Márta, a Hét Nap újságírója lett, a határokon átívelő házasságokról szóló munkájával.

„Nagyon sokat járjuk a párommal Vajdaságot és nagyon sok olyan párral találkoztunk, akik külön élnek és nagyon ritkán tudják az idejüket együtt tölteni, mivel az egyik fél külföldön dolgozik. Nagyon sok bánatos, magányos emberrel találkoztam ebből kifolyólag, és úgy éreztem, hogy ezt meg kell írni, vannak ilyen pillanatok.” 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A kultúrműsor keretében a helyi Takáts Rafael Kultúrkör táncosai és énekesei mellett többek között fellépett a Duhaj zenekar és a csókai Rákóczi férfikar is.

Keszég Károly
újságíró
emlékezés
Padé
Komáromi Róbert
Juhász Attila
Fehér Márta
Közegellenállás
riportpályázat

Most

17:50, Frissítve: 18:23

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.