Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Készítsünk magunk karácsonyi ajándékot!

2020-12-03
14:52
2020-12-05
17:50
Forrás
Pannon RTV
Közeledik az ajándékozások ideje. Ilyenkor elsősorban a szülők igyekeznek meglepni a gyerekeiket. A választék nagy, hiszen ezekre az alkalmakra feltöltik a boltok polcait.
Pannon RTV/Lukács Attila

De ez ügyben érdemes a környezetünkben is szétnézni. Házi készítésű, egyedi játékokkal is meglephetjük a gyerekeket.

Pannon RTV/Lukács Attila

Oláh Eszter muzslyai nyugalmazott szülésznő éppen egy kis manócskát horgol. Másfél éve kezdte el a horgolt játékok készítését. Eddig mintegy száz babát, állatkát, rajzfilm-figurát készített el. Munkái eljutottak Svédországba, Svájcba, Németországba, szűkebb és tágabb környezetébe: „Három évvel ezelőtt voltam vendégségben az unokáimnál meg a lányomnál. Kinn élnek külföldön - Svédországban. És ott az öregebbik unokám készített a fiatalabbnak születésnapjára egy kis horgolt egeret. Svédországban a gyerekekkel nagyon korán elkezdenek foglalkozni a kézimunkákkal, még az óvodás korban. Úgyhogy nagyon ügyesek. Mindenre készen állnak. És mikor láttam az ő kézimunkáját, akkor úgy jött, hogy ezt én is meg bírnám csinálni.

Pannon RTV/Lukács Attila

Kezdetben csak a maga örömére horgolt. Azóta már barátai, ismerősei részére, megrendelésre is készít babákat. Tavaly a muzslyai karácsonyi vásáron is bemutatta a munkáit: „A babakészítésbe rengeteg sok időmet beleteszek, ezt bevallom. Meg nagyon sok örömet, szeretetet – mert ez engem kitölt. Örülök neki, ha valakinek tetszik. Ha valaki valamit kér tőlem, én azt nagyon szívesen megcsinálom. Rajzfilmhősöket horgoltam. Kinek mi volt a kívánsága. Ami nekem megtetszik, én azt minden úgy megcsinálom. Először saját magam részére, de utána, ha valaki kér valamit, vagy módosítok rajta színek szerint, alak szerint.”

Pannon RTV/Lukács Attila

Manapság nem könnyű bármilyen kézműves terméknek az értékesítése. Így van ez a játékokkal is. Mert a kínai a leghozzáférhetőbb. Eszter egyébként készül a karácsonyi ünnepekre is. Megcsinált egy pár rénszarvast, hóembert, készül a télapó is. Meg persze a többi kedves baba és állat. Sajnos a járványhelyzet miatt ezeket egyelőre csak az otthonában lehet megtekinteni.

karácsony
ajándék
játék
gyerek

Most

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.