Ugrás a tartalomra
Pixabay/erwin66as

Készítsünk sárgyűjtő helyeket a fecskék számára!

2022.05.10
18:52
Forrás
elobolygonk.hu
Sárgyűjtő helyek készítését ajánlják a szakemberek a fecskék védelmében.

A meglévő természetes és a kihelyezett mesterséges fecskefészkek és fészektelepek közelében minél több helyen sárgyűjtő hely létesítését javasolja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. Ezeket április második felétől legalább május végéig, folytatódó aszály esetén a másodköltés kezdetétől, június végétől néhány további hétig ismételten érdemes működtetni.

A jelentős részben aszfalttal, betonnal, térburkoló kővel fedett talajú településeken a mind gyakoribb aszályos tavaszokon, nyárelőkön szinte lehetetlen sarat találniuk, amivel tatarozhatnák, megépíthetnék fészkeiket a fecskék.

Pannon RTV/illusztráció
fecske
természetvédelem

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.