Ugrás a tartalomra

Készségfejlesztő játékokról a VM4K-ban

2021.06.11
12:54
2021.06.11
15:44
Forrás
Pannon RTV
Képességfejlesztő játékok készítői voltak tegnap a VM4K Csütörtök esték – másképp elnevezésű rendezvénysorozat vendégei. A speciális játékok iránt egyre nagyobb a kereslet.

Szabadkán Sándor Szilvia és Szabó Rác Júlia családi örökségként vezeti a képességfejlesztő játékok boltját. A testvérpár beleszületett a vállalkozásba, de azt mondják, a mai napig tanulnak.

Sándor Szilvia, játékkészítő: „Technikailag fejlődtünk. A gépek lettek újabbak és jobbak és úgy fejlődünk, amit a piac igényel.”

Sutus Ágota gyógypedagógus, az est moderátora azt mondja, egy játék akkor jó, ha pont annak a gyereknek készül, akinek szüksége van rá: „Életkor szerint lehet lebontani a készségfejlesztő játékokat, vagy pedig aszerint, hogy melyik készséget szeretnék fejleszteni. Léteznek náluk a Kockicában olyanok, amelyek egyes érzékszervekre hatnak direkt, de vannak komplex játékok is.”

A játékkészítés rejtelmeiről, és a játék pszichológiájáról nem lehet elég sokat beszélni, a készítők azt mondják, manapság a szülők is odafigyelnek arra, hogy a gyerekek természetes játékokat használjanak.

VM4K
játék
Sutus Ágota

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.