Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Készségfejlesztő játékokról a VM4K-ban

2021.06.11
12:54
2021.06.11
15:44
Forrás
Pannon RTV
Képességfejlesztő játékok készítői voltak tegnap a VM4K Csütörtök esték – másképp elnevezésű rendezvénysorozat vendégei. A speciális játékok iránt egyre nagyobb a kereslet.
Pannon RTV

Szabadkán Sándor Szilvia és Szabó Rác Júlia családi örökségként vezeti a képességfejlesztő játékok boltját. A testvérpár beleszületett a vállalkozásba, de azt mondják, a mai napig tanulnak.

Sándor Szilvia, játékkészítő: „Technikailag fejlődtünk. A gépek lettek újabbak és jobbak és úgy fejlődünk, amit a piac igényel.”

Pannon RTV

Sutus Ágota gyógypedagógus, az est moderátora azt mondja, egy játék akkor jó, ha pont annak a gyereknek készül, akinek szüksége van rá: „Életkor szerint lehet lebontani a készségfejlesztő játékokat, vagy pedig aszerint, hogy melyik készséget szeretnék fejleszteni. Léteznek náluk a Kockicában olyanok, amelyek egyes érzékszervekre hatnak direkt, de vannak komplex játékok is.”

A játékkészítés rejtelmeiről, és a játék pszichológiájáról nem lehet elég sokat beszélni, a készítők azt mondják, manapság a szülők is odafigyelnek arra, hogy a gyerekek természetes játékokat használjanak.

VM4K
játék
Sutus Ágota

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.