Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor, Varga Dániel

Két éve indult el a Kalamáris

2018-11-27
16:20
2018-11-27
17:16
Forrás
Pannon RTV
Két éve indult el a Kalamáris, a Pannon TV műsora, ahol általános iskolás diákok szebbnél-szebb verseket szavalnak a kamera előtt.

Stábunk az alkalomból ellátogatott azokhoz a diákokhoz, akik az első verseket mondták el a műsorban.

2016-ban a Kalamáris műsora a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolának könyvtárából indult el, hiszen itt készült fel az a három tanuló, akikkel az első adásokat rögzítettük.

Hárman, név szerint Patócskai Andrea, Kovács Leona és Kopasz Réka szerepelt a műsor első három részében. A mai napig megvannak az emlékeik a felvétel körülményeiről.

Patócskai Andrea, tanuló, Széchenyi István Általános Iskola, Szabadka: „Nagyon izgultunk, amíg nem jutottunk sorra, és aztán, amikor belenéztem a kamerába, és szavalni kellett, akkor elszállt minden izgalmam, és csak mondtam.”

Kopasz Réka, tanuló, Széchenyi István Általános Iskola, Szabadka: „Csak jó emlékeim vannak. Nagyon élvezem az ilyen szavalásosdit, és nagyon élvezek minden felkészülést a tanárnővel, illetve a barátaimmal is.”

Kovács Leona, tanuló, Széchenyi István Általános Iskola, Szabadka: „Először nagyon izgultam, hiszen még kiskoromban is nagyon féltem a kameráktól, de aztán, ahogy elkezdtem mondani, megszoktam és már nem féltem annyira.”

Azóta rajtuk kívül már több száz gyermek állt kameráink elé. A műsor szerkesztője, Radákovics Huszta Orsolya büszkén tekint vissza az elmúlt évekre.

Radaković Huszta Orsolya, szerkesztő, Kalamáris: „Eljutottunk egyszer Zentára egy olyan intézménybe, ahol szellemileg sérült, nemcsak gyerekek hanem felnőttek is foglalkoztatva vannak, és ők bekerültek a Kalamárisba, mert itt nincs határ, hogy ki az, aki mondhat, ki az aki nem, és ők szívvel-lélekkel is azt hiszem, hogy rajtuk lehetett legjobban látni azt, hogy mennyire akarják csinálni, és mennyire akarnak tanulni verset.”

A Kalamáris továbbra is minden este 18 óra 55 perctől várja a nézőket a Pannon TV műsorán. Aki pedig vállalkozókedvű, és szeretné kipróbálni magát a képernyőn, bátran keresse fel médiaházunkat.

Kalamáris
Pannon TV
Radaković Huszta Orsolya

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.