Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor, Varga Dániel

Két éve indult el a Kalamáris

2018-11-27
16:20
2018-11-27
17:16
Forrás
Pannon RTV
Két éve indult el a Kalamáris, a Pannon TV műsora, ahol általános iskolás diákok szebbnél-szebb verseket szavalnak a kamera előtt.

Stábunk az alkalomból ellátogatott azokhoz a diákokhoz, akik az első verseket mondták el a műsorban.

2016-ban a Kalamáris műsora a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolának könyvtárából indult el, hiszen itt készült fel az a három tanuló, akikkel az első adásokat rögzítettük.

Hárman, név szerint Patócskai Andrea, Kovács Leona és Kopasz Réka szerepelt a műsor első három részében. A mai napig megvannak az emlékeik a felvétel körülményeiről.

Patócskai Andrea, tanuló, Széchenyi István Általános Iskola, Szabadka: „Nagyon izgultunk, amíg nem jutottunk sorra, és aztán, amikor belenéztem a kamerába, és szavalni kellett, akkor elszállt minden izgalmam, és csak mondtam.”

Kopasz Réka, tanuló, Széchenyi István Általános Iskola, Szabadka: „Csak jó emlékeim vannak. Nagyon élvezem az ilyen szavalásosdit, és nagyon élvezek minden felkészülést a tanárnővel, illetve a barátaimmal is.”

Kovács Leona, tanuló, Széchenyi István Általános Iskola, Szabadka: „Először nagyon izgultam, hiszen még kiskoromban is nagyon féltem a kameráktól, de aztán, ahogy elkezdtem mondani, megszoktam és már nem féltem annyira.”

Azóta rajtuk kívül már több száz gyermek állt kameráink elé. A műsor szerkesztője, Radákovics Huszta Orsolya büszkén tekint vissza az elmúlt évekre.

Radaković Huszta Orsolya, szerkesztő, Kalamáris: „Eljutottunk egyszer Zentára egy olyan intézménybe, ahol szellemileg sérült, nemcsak gyerekek hanem felnőttek is foglalkoztatva vannak, és ők bekerültek a Kalamárisba, mert itt nincs határ, hogy ki az, aki mondhat, ki az aki nem, és ők szívvel-lélekkel is azt hiszem, hogy rajtuk lehetett legjobban látni azt, hogy mennyire akarják csinálni, és mennyire akarnak tanulni verset.”

A Kalamáris továbbra is minden este 18 óra 55 perctől várja a nézőket a Pannon TV műsorán. Aki pedig vállalkozókedvű, és szeretné kipróbálni magát a képernyőn, bátran keresse fel médiaházunkat.

Kalamáris
Pannon TV
Radaković Huszta Orsolya

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.