Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor, Varga Dániel

Két éve indult el a Kalamáris

2018-11-27
16:20
2018-11-27
17:16
Forrás
Pannon RTV
Két éve indult el a Kalamáris, a Pannon TV műsora, ahol általános iskolás diákok szebbnél-szebb verseket szavalnak a kamera előtt.

Stábunk az alkalomból ellátogatott azokhoz a diákokhoz, akik az első verseket mondták el a műsorban.

2016-ban a Kalamáris műsora a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolának könyvtárából indult el, hiszen itt készült fel az a három tanuló, akikkel az első adásokat rögzítettük.

Hárman, név szerint Patócskai Andrea, Kovács Leona és Kopasz Réka szerepelt a műsor első három részében. A mai napig megvannak az emlékeik a felvétel körülményeiről.

Patócskai Andrea, tanuló, Széchenyi István Általános Iskola, Szabadka: „Nagyon izgultunk, amíg nem jutottunk sorra, és aztán, amikor belenéztem a kamerába, és szavalni kellett, akkor elszállt minden izgalmam, és csak mondtam.”

Kopasz Réka, tanuló, Széchenyi István Általános Iskola, Szabadka: „Csak jó emlékeim vannak. Nagyon élvezem az ilyen szavalásosdit, és nagyon élvezek minden felkészülést a tanárnővel, illetve a barátaimmal is.”

Kovács Leona, tanuló, Széchenyi István Általános Iskola, Szabadka: „Először nagyon izgultam, hiszen még kiskoromban is nagyon féltem a kameráktól, de aztán, ahogy elkezdtem mondani, megszoktam és már nem féltem annyira.”

Azóta rajtuk kívül már több száz gyermek állt kameráink elé. A műsor szerkesztője, Radákovics Huszta Orsolya büszkén tekint vissza az elmúlt évekre.

Radaković Huszta Orsolya, szerkesztő, Kalamáris: „Eljutottunk egyszer Zentára egy olyan intézménybe, ahol szellemileg sérült, nemcsak gyerekek hanem felnőttek is foglalkoztatva vannak, és ők bekerültek a Kalamárisba, mert itt nincs határ, hogy ki az, aki mondhat, ki az aki nem, és ők szívvel-lélekkel is azt hiszem, hogy rajtuk lehetett legjobban látni azt, hogy mennyire akarják csinálni, és mennyire akarnak tanulni verset.”

A Kalamáris továbbra is minden este 18 óra 55 perctől várja a nézőket a Pannon TV műsorán. Aki pedig vállalkozókedvű, és szeretné kipróbálni magát a képernyőn, bátran keresse fel médiaházunkat.

Kalamáris
Pannon TV
Radaković Huszta Orsolya

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű