Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Két keréken a Ludasi-tó körül

2021.05.08
17:05
2021.05.08
18:51
Forrás
Pannon RTV
Mintegy hatvan kerékpáros vett részt az EcoVeloTour túráján a Ludasi-tó környékén. A kirándulás során a résztvevők megpihenhettek a Ludason ősszel kiépített pihenőhelyen.

Pár éve kerékpározik aktívan Tisity Tibor. Szívesen vesz részt biciklitúrákon: „Mindenfelé járunk Szabadka környékén: Ludas, Kanizsa, az összes desztinációt bejártuk már. Facebookon ezt az eseményt valaki feltette, és a fiammal eljöttünk, hogy megnézzük, miről is szól. Gondoltuk, lesznek itt sokan ismerősök.”

Pannon RTV

EcoVeloTour néven jelenleg is tart egy IPA projekt. Ennek részeként túraútvonalak lettek kijelölve és egy pihenőhelyet is kialakítottak Ludason.

Lányi Hnisz Izabell, menedzser, Szabadka-Palics Kistérségi Turisztikai Klaszter: „Az volt a lényeg, hogy ahol lehetséges, csináljunk egy ilyen biciklis pihenőhelyet. Azért, hogy összekössük az ökoturizmust a bicikli turizmussal, és egy integrált turisztikai terméket csináljunk, hogy az emberek másként nézzenek a természetre. A projekt lényege tulajdonképpen ennek a pihenőhelynek az építése volt, és ez 45 ezer euróba került.”

Pannon RTV

A kerékpározás rajongói megismerkedhettek a pihenőhely nyújtotta lehetőségekkel. Kerékpárjavításra, uzsonnázásra és zuhanyzásra is van itt lehetőség.

Ludas
EcoVeloTour
Ludasi-tó

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:16

75 éves a Hét Nap

75 éves a vajdasági magyarság hetilapja, a Hét Nap. Az 1946-ban alapított újság még mindig fontos az itt élők számára. Pillantsunk most egy kicsit bele a Hét Nap múltjába és jelenébe.
19:00, Frissítve: 19:25

Biztonságosan két keréken

Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt a szabadkai Kizúr István Általános Iskola diákjai. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a tanulók a kerékpározás szabályait sajátították el.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.