Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kőrösi Róbert

Két keréken Magyarkanizsa és Mórahalom között

2021.08.04
11:32
2021.08.04
15:55
Forrás
Pannon RTV
Kerékpártúrát szerveztek Magyarkanizsáról Mórahalomra egy uniós pályázat részeként. Célja, hogy felhívja a figyelmet a kerékpáros közlekedés pozitív hatásaira, és népszerűsítse ezt a közlekedési formát.
Pannon RTV/Kőrösi Róbert

A kerékpártúrán 35 személy vett részt, főleg Magyarkanizsáról érkeztek biciklisek, de Szegedről, Kiskunhalasról, Szabadkáról, Topolyáról is akadtak túrázók. A következő kerékpártúrára a horgosi szüreti napok alkalmával, szeptemberben kerül sor.

Pannon RTV/Kőrösi Róbert

Berec Sándor, a túra vezetője, Magyarkanizsa: „Útközben megtekintették a röszkei kerékpáros pihenőhely jövőbeni helyszínét, ahol ma még csak pusztaság található ugyan, de a projekt részeként már év végén kialakításra kerül egy minden igényt kielégítő padokkal, mobil szervizállomással ellátott pihenőhely. A résztvevőket Mórahalmon ebéd és üdítő várta. A túra részét képezte továbbá a bivalyrezervátum, a Kolo Szerb Kulturális Központ, a Mini Magyarország Ezer év Parkja és a Paprika Molnár Fűszerpaprika Malom és Múzeum megtekintése.”

Magyarkanizsa
Mórahalom
kerékpár
bicikli
túra

Most

10:32

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.