Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kőrösi Róbert

Két keréken Magyarkanizsa és Mórahalom között

2021.08.04
11:32
2021.08.04
15:55
Forrás
Pannon RTV
Kerékpártúrát szerveztek Magyarkanizsáról Mórahalomra egy uniós pályázat részeként. Célja, hogy felhívja a figyelmet a kerékpáros közlekedés pozitív hatásaira, és népszerűsítse ezt a közlekedési formát.
Pannon RTV/Kőrösi Róbert

A kerékpártúrán 35 személy vett részt, főleg Magyarkanizsáról érkeztek biciklisek, de Szegedről, Kiskunhalasról, Szabadkáról, Topolyáról is akadtak túrázók. A következő kerékpártúrára a horgosi szüreti napok alkalmával, szeptemberben kerül sor.

Pannon RTV/Kőrösi Róbert

Berec Sándor, a túra vezetője, Magyarkanizsa: „Útközben megtekintették a röszkei kerékpáros pihenőhely jövőbeni helyszínét, ahol ma még csak pusztaság található ugyan, de a projekt részeként már év végén kialakításra kerül egy minden igényt kielégítő padokkal, mobil szervizállomással ellátott pihenőhely. A résztvevőket Mórahalmon ebéd és üdítő várta. A túra részét képezte továbbá a bivalyrezervátum, a Kolo Szerb Kulturális Központ, a Mini Magyarország Ezer év Parkja és a Paprika Molnár Fűszerpaprika Malom és Múzeum megtekintése.”

Magyarkanizsa
Mórahalom
kerékpár
bicikli
túra

Most

18:02, Frissítve: 19:41

Falugazdászok Székelykevén

Falugazdászok tanácskoztak Székelykevén. 21 iroda vajdasági képviselője volt jelen az eseményen. A munkamegbeszélésen részt vett Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke is.

Népszerű