Ugrás a tartalomra
Kézimunka-kiállítás Maradékon
Pannon RTV

Kézimunka-kiállítás Maradékon

2018-05-10
09:45
2018-05-10
18:28
Forrás
Pannon RTV
Kézimunka-kiállítást szerveztek Maradékon a helyi asszonyok munkáiból, illetve olyan régebbi, akár 80-90 éves kézimunkákból, amelyeket a kézimunka szakkör tagjainak felmenői készítettek.

Maradékon nyolc hónapja, hogy újraindult a kézimunka szakkör. Egyelőre kevesen vannak. Egyik leglelkesebb tagjuk Radikovics Erzsébet, aki büszkén mutatta be kiállított munkáit. „Szeretek itt lenni, mert beszélgetünk kicsit, pihenünk kicsit, meg megy a horgolás, vagyis én horgolok, valaki köt. De én a kötést nem bírom, mert lecsúszik a szem és akkor idegesít.”

Kézimunka-kiállítás Maradékon

A szerda esténként összeülő társaság számbelileg ugyan kicsiny, de Szabó Nóra szervező reméli, hogy idővel még többen csatlakoznak hozzájuk. Nóra a magyarországi Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa, abban igyekszik segíteni, hogy a helyi magyarság ápolja hagyományait. „Nyilván azért indítottuk, mert a maradéki asszonyok, amikor beszélgettünk az egyesületben, akár a vegyes kórus próbán, akár a gyerekek néptánc próbáján, beszéltek arról, hogy otthon milyen sokat kézimunkáznak, és felmerült az ötlet, hogy miért ne lehetne összekötni a kellemest a hasznossal, hogy összejövünk, beszélgetünk és az alkotás megy tovább.”

Kézimunka-kiállítás Maradékon

A kiállításmegnyitón Berta Géza bácsi méltatta a maradéki asszonyok munkáját, és felidézte a régmúlt idők hangulatát, amikor a falubeli nőknek még ez az elfoglaltság jelentette az egyedüli szórakozást.

kézimunka
kiállítás
Maradék

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:42, Frissítve: 18:49

Szalonnavásárt tartottak Ferenchalmon

Az eseményen húsfeldolgozással foglalkozó magánszemélyek és vállalatok állították ki portékájukat. A bírálóbizottság 300 szalonnaminta közül választotta ki a legjobbat.
15:37, Frissítve: 15:42

5 nap alatt 25 ezer bírság

Egyelőre így áll a hétfőn kezdődött fokozott közúti ellenőrzési akció Szerbiában. A szabálysértések java részét gyorshajtás, ittas vezetés és a biztonsági öv használatának elmulasztása tette ki.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.