Ugrás a tartalomra
Kézimunka-kiállítás Maradékon
Pannon RTV

Kézimunka-kiállítás Maradékon

2018-05-10
09:45
2018-05-10
18:28
Forrás
Pannon RTV
Kézimunka-kiállítást szerveztek Maradékon a helyi asszonyok munkáiból, illetve olyan régebbi, akár 80-90 éves kézimunkákból, amelyeket a kézimunka szakkör tagjainak felmenői készítettek.

Maradékon nyolc hónapja, hogy újraindult a kézimunka szakkör. Egyelőre kevesen vannak. Egyik leglelkesebb tagjuk Radikovics Erzsébet, aki büszkén mutatta be kiállított munkáit. „Szeretek itt lenni, mert beszélgetünk kicsit, pihenünk kicsit, meg megy a horgolás, vagyis én horgolok, valaki köt. De én a kötést nem bírom, mert lecsúszik a szem és akkor idegesít.”

Kézimunka-kiállítás Maradékon

A szerda esténként összeülő társaság számbelileg ugyan kicsiny, de Szabó Nóra szervező reméli, hogy idővel még többen csatlakoznak hozzájuk. Nóra a magyarországi Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa, abban igyekszik segíteni, hogy a helyi magyarság ápolja hagyományait. „Nyilván azért indítottuk, mert a maradéki asszonyok, amikor beszélgettünk az egyesületben, akár a vegyes kórus próbán, akár a gyerekek néptánc próbáján, beszéltek arról, hogy otthon milyen sokat kézimunkáznak, és felmerült az ötlet, hogy miért ne lehetne összekötni a kellemest a hasznossal, hogy összejövünk, beszélgetünk és az alkotás megy tovább.”

Kézimunka-kiállítás Maradékon

A kiállításmegnyitón Berta Géza bácsi méltatta a maradéki asszonyok munkáját, és felidézte a régmúlt idők hangulatát, amikor a falubeli nőknek még ez az elfoglaltság jelentette az egyedüli szórakozást.

kézimunka
kiállítás
Maradék

Most

10:24, Frissítve: 10:30

Leslie L. Lawrence Vajdaságban

Vajdaságba látogat Lőrincz L. László, azaz írói álnevén Leslie L. Lawrence vagy Frank Cockney, aki exkluzív interjút ad a Pannon Televíziónak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.