Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Kézműves foglalkozás, előadás és szemétszedés a VM4K-ban

2021-01-13
14:08
2021-01-13
17:18
Forrás
Pannon RTV
Kézműves foglalkozás, előadás és szemétszedés - ezeken vettek részt a VM4K Zöld kalandok elnevezésű téli táborának harmadik napján a gyerekek. Az esemény témája a környezetvédelem. A foglalkozásokon 29 gyerek vesz részt.
Pannon RTV/Szalai Adrián

A téli tábor harmadik napja kézműves foglalkozással indult. A gyerekek kreativitásukat vászontáskára festve mutathatták meg.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Kedves Kloé egy havas tájképet készített.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Forró Krisztián képzőművész szerint arra törekedtek, hogy minden alapanyag környezetkímélő legyen. A táska, amire festettek például lenvászonból készült.

„Próbáltam olyan alapanyagokból festéket készíteni a gyerekekkel, ami egyrészt otthon is megtalálható, tehát bármikor szülőkkel tudnak ilyen színeket keverni. Másrészt természetesen környezetkímélő anyagokból készült, tehát só, sütőpor, liszt és egy kis ételszínezék.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Míg a táborozók egyik fele a kreativitását élte ki, addig a másik fele előadást hallgatott. Megismerkedhettek Glóbyval is, aki a mese szerint tippeket és tanácsokat ad, hogy a környezetünket szebbé tegyük.

Molnár Krisztián: „Ma azt tanultam, hogy nem szabad eldobni a szemetet a folyóba, sem az utcán. Azt is megtanultam, hogy a műanyagokból lehet csinálni játékokat is.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Kudlik Zoltán is előadást tartott. A gyerekeknek elmondta, szeret a természetben sétálni, azonban gyakran találkozik illegális szemétlerakókkal, amelyről képeket is mutatott.

„Sok szemét található itt, Szabadka környékén, az erdőkben, illetve olyan zöld területeken, ahol talán nem lenne helye. Abban reménykedek, hogy ezzel a kis foglalkozással, előadással is sikerül elérni azt, ha kimennek a természetbe, akkor odafigyelnek, nem fognak szemetelni, és majd a családtagjaikat is figyelmeztetni fogják arra, hogy figyeljenek oda a környezet megóvására.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Lukács Lilla, a VM4K szakmai referense úgy veszi észre, hogy mindegyik gyerek vevő a témára, szeretne tenni saját környezetéért.

„Egészen 6-tól 10 éves korcsoportnak szólnak ezek a programok a tábor során. Igazából ők is az a korosztály, akik a legfogékonyabbak erre a témára, környezettudatosságra. Nagyon érdeklődőek, sok mindent magukba szívnak a témával kapcsolatban.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A nap végén szemétgyűjtési versenyt szerveztek a VM4K udvarában.

VM4K
kézműves foglalkozás
szemétszedés
Kudlik Zoltán
környezetvédelem
Lukács Lilla

Most

15:58, Frissítve: 16:04

Vasárnap nem oltanak

Az oltásra továbbra is online formában az eUprava portálon, továbbá telefonon reggel 8 és este 8 óra között a 0800 222 334-es számon lehet jelentkezni.

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.