Ugrás a tartalomra

A kézműves sörök és a szórakozás jegyében telik a hétvége Topolyán

2022.08.07
17:28
Forrás
Pannon RTV
A kétnapos Craft Beer Festen a gazdag sörkínálaton túl színes zenei programmal is készültek.

Szombaton délután kezdődött a kézműves sörfesztivál a Topolyai-tó strandján. A tikkasztó hőségben különösen jól estek a hűsítő, különleges ízvilágú italok a látogatóknak.

Drenyovszki Zoltán, Topolya: „Ezek a kézműves sörök egész mások, mint a hagyományos gyári, multi sörök, amiből néha kimarad a lényeg, az íz.”

A kínálatban a gyümölcsös ízű söröktől, a komlóval, tengeri algával ízesített sörökön át a búzasörig kóstolhattak, vásárolhattak a látogatók. A sörfőzőknek ez kitűnő alkalom, hogy bemutassák kínálatukat.

Fontányi Andor, kézművessör-készítő, Kishegyes: „A Lager egy könnyebb ivósör, hasonlít a kommerciális termékekhez típusban, az ízvilágban mégis a kézműves kategóriába tartozik, az Apa, az meg egy igazi kézműves csemege. Úgy szoktam jellemezni, mint egy bevezető sör a kézműves sörök világába, szintén könnyen fogyasztható, kellemesen citrusos.”

A szervezők Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából is hívtak kiállítókat.

Homolya Ortó Viktor, szervező: „Azt próbáljuk bemutatni, hogy milyen különleges ízvilágúak ezek a sörök, hiszen a lager sörök között nem igazán található olyan, aminek kifejezetten különleges ízvilága lenne, ellentétben a kézműves sörökkel, az Ale sörökkel ellentétben, ahol különböző színek, színvilág, ízvilág mutatja meg magát.”

Szombaton az elektronikus zene szerelmeseinek kedveztek. Vasárnap este retró diszkó, ezt követően a Trojka és a Sin Seekas együttesek várják a bulizni vágyókat.

Craft Beer Fest
Topolya
sörfesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:48, Frissítve: 18:01

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.