Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

A kézműves sörök és a szórakozás jegyében telik a hétvége Topolyán

2022.08.07
17:28
Forrás
Pannon RTV
A kétnapos Craft Beer Festen a gazdag sörkínálaton túl színes zenei programmal is készültek.
Pannon RTV/Kucor Dejan

Szombaton délután kezdődött a kézműves sörfesztivál a Topolyai-tó strandján. A tikkasztó hőségben különösen jól estek a hűsítő, különleges ízvilágú italok a látogatóknak.

Drenyovszki Zoltán, Topolya: „Ezek a kézműves sörök egész mások, mint a hagyományos gyári, multi sörök, amiből néha kimarad a lényeg, az íz.”

Pannon RTV/Kucor Dejan

A kínálatban a gyümölcsös ízű söröktől, a komlóval, tengeri algával ízesített sörökön át a búzasörig kóstolhattak, vásárolhattak a látogatók. A sörfőzőknek ez kitűnő alkalom, hogy bemutassák kínálatukat.

Fontányi Andor, kézművessör-készítő, Kishegyes: „A Lager egy könnyebb ivósör, hasonlít a kommerciális termékekhez típusban, az ízvilágban mégis a kézműves kategóriába tartozik, az Apa, az meg egy igazi kézműves csemege. Úgy szoktam jellemezni, mint egy bevezető sör a kézműves sörök világába, szintén könnyen fogyasztható, kellemesen citrusos.”

Pannon RTV/Kucor Dejan

A szervezők Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából is hívtak kiállítókat.

Homolya Ortó Viktor, szervező: „Azt próbáljuk bemutatni, hogy milyen különleges ízvilágúak ezek a sörök, hiszen a lager sörök között nem igazán található olyan, aminek kifejezetten különleges ízvilága lenne, ellentétben a kézműves sörökkel, az Ale sörökkel ellentétben, ahol különböző színek, színvilág, ízvilág mutatja meg magát.”

Szombaton az elektronikus zene szerelmeseinek kedveztek. Vasárnap este retró diszkó, ezt követően a Trojka és a Sin Seekas együttesek várják a bulizni vágyókat.

Craft Beer Fest
Topolya
sörfesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.