Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Ki főzte a legjobb halászlét Sándoregyházán?

2021.08.15
08:32
2021.08.15
16:34
Forrás
Pannon RTV
Halászléfőző verseny, kirakodóvásár, sportesemények zajlottak Sándoregyházán a halásznapok második napján. A helyi közösség szervezésében idén is háromnaposra tervezték az eseményt. Az érdeklődés nagy volt.

Tizenkét csapat állított fel bográcsot a sándoregyházi Žarko Zrenjanin Művelődési Otthon körül, hogy mindenki a saját receptje szerint halászlevet főzzön. A helyiek mellett más településekről is érkeztek résztvevők.

Ömböli József, Hertelendyfalva: „Előbb megyünk pecázni, és a halat, amit megfogunk, megfőzzük. Minden esztendőben készülünk, főzünk, barátkozunk.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A helyi Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület mint társszervező vette ki részét a rendezvény lebonyolításából. Kézimunka-kiállításra és régi receptek szerint készített sütemények bemutatására hívták meg a környező falvak csoportjainak, nőegyleteinek tagjait.

Fiser Anna, kézimunkacsoport-vezető, Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület, Sándoregyháza: „Tíz csoport tett eleget a meghívásnak, akit meghívtunk, mindenki jelentkezett, örömmel jönnek, szeretnek Sándoregyházára jönni.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A sándoregyházi helyi közösség 2012 óta folyamatosan főszervezője a halásznapoknak.

Joška Duduj, elnök, Sándoregyháza HK: „A falu búcsúja mindig augusztus tizenötödikén van, Nagyboldogasszony napján. A halásznapok különben július elején van, de most barátkozási hétvégét szerveztünk.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Az esemény megszervezését a pancsovai önkormányzat is támogatta.

Ivana Rosić, a pancsovai nemek közötti egyenlőséggel foglalkozó tanács elnöke: „Pancsova város is támogatja az ilyen rendezvényeket, amelyek jelentősek turisztikai szempontból is, mert ily módon bemutatjuk mindazt a jót, ami jelen van városunkban.”

A nap második felében a résztvevők a hagyományőrző bukovinai játékot, a pópikázást is kipróbálhatták, amelyet Sándoregyházán előszeretettel mutatnak be. Este gyermekelőadás és élő zene mellett szórakozhattak az érdeklődők.

Sándoregyháza
halászléfőző
halászléfőző verseny
halászlé
búcsú

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.