Ugrás a tartalomra
Pixabay/Tumisu

Kik a leggazdagabb németek?

2020.09.21
16:04
Forrás
euronews, Magyar Szó
Elérte az 1100 milliárd eurót Németország ezer leggazdagabb emberének a vagyona, ami 0,76 százalékos növekedés tavalyhoz képest.

A Welt am Sonntag összeállítása alapján a leggazdagabb német a 80 éves Dieter Schwarz, a Lidl és a Kaufland kiskereskedelmi cégek alapítója. Vagyonát 41,8 milliárd euróra teszi a lap. A Schwarz-csoport 113 milliárd eurót meghaladó értékesítéseivel az ország legnagyobb családi vállalkozása egyben.

A lista második helyén a Reimann család áll 21,45 milliárd euróval, amelynek a szerteágazó befektetési vállalkozását egy luxembourgi székhelyű befektetési cég fogja össze.

A harmadik leggazdagabb német Wolfgang Porsche, a Porsche AG járműgyártó felügyelőbizottságának az elnöke, valamint a Volkswagen AG, illetve az Audi AG felügyelőbizottságának a tagja. Porsche mintegy 20 milliárd eurós vagyonnal rendelkezik a lap szerint.

Németország
német
leggazdagabb
gazdag
Dieter Schwarz
Reimann
Wolfgang Porsche

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.