Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Kilátót neveztek el Báló Tiborról

2021.09.15
20:28
2021.09.15
20:46
Forrás
Pannon RTV
A tavaly elhunyt törökbecsei Báló Tiborról nevezték el azt a kilátót, amelyet nemrégiben a magyarországi Sándorfalva Városi Önkormányzata a természetkedvelők rendeltetésére bocsátott.

Törökbecse és Sándorfalva 2018 óta testvértelepülések, és sikeresen valósították meg a közös IPA-projektet.

Az ökoturizmust megcélzó határon átívelő program Törökbecsén a Sóskopó Speciális Természeti Rezervátumot, míg Sándorfalván a Nádastó Szabadidőpark mellett közvetlenül megtalálható Nádas-tó fejlesztését foglalta magában.

A projekt a „Természeti és kulturális értékek rehabilitációja Sándorfalván és Törökbecsén” címet viselte. Ennek köszönhetően a bánáti településtől 6 kilométerre található, ramsari egyezményben szereplő vizes élőhely bekötő utakkal, tanösvénnyel, valamint interaktív táblákkal ellátott látogatóközponttal gazdagodott, míg a sándorfalvi Nádastó Szabadidőpark egy bivalyos ökoturisztikai látványossággal bővült, amelynek bemutatótere mintegy ötszáz méteres.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

A testvértelepülési kapcsolatok fejlesztéséért tett odaadó munkájáért, a projekt szupervizorát, Törökbecse Önkormányzata fejlesztési osztályának tagját, Báló Tibort posztumusz kitüntetésben is részesítették, amit nemrégiben özvegye, Báló Bordás Gizella vehetett át Sándorfalván.

Báló Tibor
kilátó
Törökbecse
Sándorfalva

Most

16:19, Frissítve: 16:35

Újrahasznosítják a szennyvíziszapot Szabadkán

Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt. Az ehhez szükséges tesztültetvények a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. területén találhatók. Az illetékesek bemutatták az eddig elért eredményeket.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.