Ugrás a tartalomra
FOTO TANJUG/ JOVAN NIKOLIĆ/ bg

Kilenc községben van érvényben rendkívüli helyzet

2023.01.23
17:21
Forrás
Szerbiai RTV
Apadnak az árvízzel sújtott területeken a folyók Szerbiában, azonban továbbra is kilenc községben van érvényben rendkívüli helyzet.

Folyamatosan apad a Lim Nyugat-Szerbiában, de az előrejelzések szerint Montenegróban az elkövetkező napokban csapadékra kell számítani, ezért folyamatosan felügyelik a vízállást. Šabacnál a Száva elérte az 501 centiméteres árvízvédelmi szintet, de a szakemberek szerint napokon belül tetőzik majd az áradás és nem okoz komolyabb gondokat. Az Ibar, a Nyugati-Morava és a Déli-Morava forrásvidékére figyelmeztetést adtak ki az elkövetkező napokra. A Dunán nem számítanak a szakemberek jelentősebb vízszintnövekedésre, míg a Tisza, a Temes és a Néra is árad majd a Kárpátokban tapasztalt hóolvadás miatt.

folyó
árvíz

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.