Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Kilencedszer is Szármafesztivál Topolyán!

2022.10.22
14:55
2022.10.22
21:42
Forrás
Pannon RTV
Már több mint nyolcvan csapat jelentkezett a topolyai Szármafesztiválra, melyet október 29-én tartanak a topolyai vásártéren.

A főzőversenyt ezúttal is két kategóriában írták ki: lehet klasszikus szármát, valamint különlegeset is főzni. A jelentkezési díj 3000 dinár csapatonként, 5–10 fős csapatok jelentkezését várják október 26-ig. A húsmentes szármát készítő csapatok esetében a nevezési díj mindössze 500 dinár. A nevezési összeg fejében 2,5 kilogramm darált húst, valamint tüzelőanyagot és kenyeret biztosítanak a szervezők.

Nevezés és bővebb tájékoztatás a 024/713-515 számon kapható.

Idén is lesz kirakodóvásár, valamint a zenés programok sem maradnak el. A helyszínen szármát is vásárolhatnak azok, akik nem vesznek részt a főzőversenyen.

Tölgyesi Huba, szervező: „Úgy látom, hogy visszatér a rendezvény a régi kerékvágásba és tényleg sokan leszünk a Vásártéren, úgy látom, az idő is kedvezni fog, azt mutatja az előrejelzés és minden adott lesz egy jó főzéshez, barátkozáshoz. Lesz zenei program is, Magyarországról jön a Bácska tamburazenekar, valamint az AcoustrinX, akik helyi fiatalok, topolyai, kishegyesi összeállítás. Lesznek gyerekprogramjaink, kézműveskedés, ugrálóvár, íjászat, valamint lesz egy könyvbemutató, az Egy falat Vajdaság könyvet is be tudjuk mutatni, hiszen témába vágó kiadvány, így erről is majd beszélgetünk a rendezvényen.”

Szármafesztivál
Topolya

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű