Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kerekes Rudolf

A kisállatoké volt a főszerep Székelykevén

2019-02-18
10:51
2019-02-18
17:50
Forrás
Pannon RTV
A helyi Magasrepülő galambászegyesület 49-ik alkalommal szervezett kisállat-kiállítást és vásárt.

A rendezvény palettáján a legkülönfélébb kisállatok szerepeltek, amelyeket nemcsak megtekinthettek, hanem meg is vásárolhattak az érdeklődők.

Mlekov Loretta, Székelykeve: „Nekem nagyon tetszik, minden évben kijövök a családommal és tényleg nagyon sok szép állat van, papagájok meg minden. Az én kedvenceim a kutyák, nagyon szeretem a kutyákat meg lehet, hogy veszünk is egyet.”

Minden évben nagy az érdeklődés az állatkiállítás iránt, idén több százan voltak kíváncsiak a kisállatokra.

Bogos Tivadar, szervező, Székelykeve: „Nagyon elégedettek vagyunk az állatkiállítással. Az időjárás is kedvezett, nagyon szép időnk van. A kiállításra a település 200 kilométeres körzetéből érkeztek tenyésztők, kiállítók, versenyzők.”

A rendezvény minősítő kiállítás, és egyben verseny is. Többek között 480 galambot, 140 baromfit és 14 nyulat állítottak ki a tenyésztők.

Erős Róbert, elnök, Magasrepülő galambászegyesület, Székelykeve: „Jönnek a bírók, leosztályozzák az állatokat, és akkor érdem szerint kapják a díjakat.”

A székelykevei Magasrepülő galambászegyesület 1967 óta aktívan működik, pillanatnyilag 40 tagja van.

kisállat-kiállítás
Székelykeve

Most

12:00, Frissítve: 12:05

Változékony marad az idő

Változékony lesz az időjárás térségünkben az elkövetkező napokban - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Népszerű