Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Kismotorverseny a legkisebbeknek

2021.10.01
18:26
2021.10.01
21:03
Forrás
Pannon RTV
Közösségépítő eseményt tartottak a szabadkai Pescsara Helyi Közösségben. Ügyességi és kismotor-szépségversenyt szerveztek gyerekeknek. Az esemény célja a barátkozás mellett a közlekedésbiztonság növelése volt.

Zúgtak a kis motorkerékpárok a Pescsara Helyi Közösség épülete mellett kialakított közlekedésbiztonsági pályán. A kellemes idő sok családot kicsalogatott. A gyerekek egyesével mentek végig az ügyességi pályán, majd a legjobban teljesítő értékes jutalommal térhetett haza.

A 8 éves Csiszár Dominik anyukájától tanulta meg a közlekedés szabályait, úgyhogy számára nem jelentett kihívást a pálya teljesítése.

Aki végigment a pályán, jogosítványt kapott. Az első szempont az ügyesség volt, nem a gyorsaság. Fő a biztonság, mondta a szervező, Magosi Zsuzsanna: „A cél az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a közlekedésre, hiszen megkezdődött az oktatás, az iskola. Nem csak az autósoknak, a gyerekeknek is oda kell figyelni, a közlekedésben, ha részt vesznek, mindenre. Szeretnénk, ha erre ügyelnének, próbáltuk ezt játékos módon bemutatni nekik, hogyan kell.”

Az ügyességi verseny mellett díjazták a legfiatalabb és a legidősebb gyereket is, aki végigment a pályán. Emellett szépségversenyt hirdettek, a legszebben feldíszített járgányt zsűri választotta ki.

A versenyeken kívül bohóc is szórakoztatta a jelenlévőket.

kismotor
verseny
legkisebbek
Pescsara Helyi Közösség
Magosi Zsuzsanna

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.