Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Kissé rendhagyó módon, de megtartották a Palicsi Magyar Sokadalmat

2020.10.04
12:14
2020.10.04
18:21
Forrás
Pannon RTV
Kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, gólyalábasok és népzene várta szombaton a látogatókat a Palicsi Magyar Sokadalom, a Vigadó teraszán.

Szőnyegeket, táskákat és vázákat készíthettek a kreatív gyerekek. Vujković Daniel, résztvevő: „Most szeretnék egy söröskorsót, hogy a szobámban legyen egy kis dísz is az asztalomon. Agyagoztam már. Otthon nem így, meg még pár rendezvényen, de nagyon keveset.”

Népi ruha bemutatót is tartottak az eseményen. Brezovszki Roland, a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület vezetője elmondta, nagyon örül annak, hogy a járványügyi helyzet mellett mégis sikerült megszervezni a sokszínű rendezvényt. „Egy picit rendhagyó. Másként, kevesebb fellépővel és kevesebb programmal, hiszen többnapos rendezvényről van szó. A Palicsi Magyar Sokadalomnál most pedig órákban számíthatjuk az egészet, de mégis próbálunk abból a munkásságból bemutatást adni a közönségünknek, a népművészetet kedvelőknek, ami a mi profilunk.”

A szervezők remélik, hogy jövőre a Kárpát-medencei barátaik is jelen lehetnek a népzenei eseményen. A Palicsi Magyar Sokadalmat 7. alkalommal rendezték meg.

Palicsi Magyar Sokadalom
népművészet
Vigadó
Brezovszki Roland

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.