Ugrás a tartalomra
Pixabay/pixel2013

Klímavédelem: Hatékony fegyvert jelentenek a gyepek

2020.07.14
12:44
2020.07.14
12:52
Forrás
elobolygonk.hu
Stabilabb a gyepek szén-dioxid megkötőképessége, mint a fáké - derül ki a kaliforniai Davis Egyetem kutatásából.

A fák a szén-dioxid-szennyezés egy negyedét nyelik el, egy esetleges erdőtűz esetén azonban megkötőkből kibocsátóvá válnak. A kutatás arra mutat rá, hogy a gyepek ilyen extrém esetekben sem bocsátják ki a korábban megkötött szén-dioxidot. Nagy része megmarad a talajban anélkül, hogy tűz, szárazság vagy áradás során a légkörbe kerülne. Az erdők a szén-dioxidot a fákban, a levelekben tárolják, a gyepek viszont felszívják azt, és a földfelszín alatt tartják.

gyep
fa
klímavédelem
szén-dioxid-kibocsátás

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:51, Frissítve: 21:56

Az angolok nyerték a D-csoport rangadóját

Az angol válogatott Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzte a horvát együttest a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának első fordulójában, a londoni Wembley Stadionban.

Népszerű

Az Interpol körözte, Szabadkán tartóztatták le

Egy Interpol által körözött személyt tartóztatott le, és vett őrizetbe a szabadkai rendőrség. Az 1985-ös születésű magyar állampolgárságú P. K.-t egy másik személy házában találtak meg a városban.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.