Ugrás a tartalomra

Koncert Heléna gyógyulásáért

2023.09.27
11:54
2023.09.27
16:28
Forrás
Pannon RTV
Kedd este Heléna gyógyulásáért elnevezéssel humanitárius rock koncertet tartottak Újvidéken a Fabrika Újvidéki Kulturális Diákközpontban.

Olaszországi gyógykezelésre utazott családjával a temerini Varga Heléna, ugyanis összegyűlt a kezelésére szükséges első részlet. Ez azonban a teljes összeg alig 20 százaléka, így a gyűjtés folytatódik. Az alig kétéves kislánynál 16 hónapos korában egy olyan rákos daganatot diagnosztizáltak, amely csecsemők és kisgyerekek idegszövetében alakul ki. Heléna már túl van egy műtéten és négy kemoterápián.

Szép számban összegyűlt a közönség a temerini Varga Heléna részére megrendezett jótékonysági rock koncerten Újvidéken. A zenészek örömmel tettek eleget a felkérésnek, mert bíznak abban, hogy ezzel is segíthetik az alig kétéves kislányt.

Miloš Zubac, zenész: „Amikor csak hívnak én jövök, akár én, akár a társaim, ez természetes. Mindenkinek segítenie kell a lehetőségeihez mérten, erejéhez, képességeihez mérten, mert mindenki jó valamiben. Ma este egy gyermek miatt gyűltünk össze, amelynek segítségre van szüksége, Varga Helénának.”

Zenészek, előadóművészek, öt együttes muzsikált és szerepelt rövid bohózattal az esten.

Nikola Škorić, színész: „Sajnos annyi hívás van, mi szinte mindegyikre visszajelzünk és megjelenünk, amikor az időnk engedi, de valóban nagyon sok a beteg gyerek és nem csak gyerek, hanem felnőtt is, ritka betegségekkel és rengeteg probléma van, hogy ez szinte nem normális. Relatív szegény ország vagyunk és a lakosság gyógyítja az embereket, a rendszer mellett, amink van, olyan, amilyenünk van.”

A temerini Varga Helénánál 16 hónapos korában egy olyan rákos daganatot diagnosztizáltak, amely csecsemők és kisgyerekek idegszövetében alakul ki.

Nataša Nađ, szervező: „Úgy terveztük, hogy ma Lilla, Heléna anyukája az egybegyűltekhez beszél, azonban a jó hírek miatt, amelyeket tegnap kaptak, mégpedig az, hogy a Heléna gyógykezelésére szükséges pénzeszközök első részét befizették, a család elutazott kedden reggel Olaszországba. Ezek jó hírek, így a gyógykezelés hamarosan, a legrövidebb időn belül elkezdődik. Sajnos sok pénzt kell összegyűjteni, ezért a Budi Human Alapítványon keresztül is gyűjtenek Heléna gyógykezelésére. Eddig a szükséges eszközök mintegy 20 százaléka gyűlt össze. Összesen 360 ezer euróra van szükség.”

Ha valaki a Budi Human Alapítványon szeretné támogatni a temerini kislány gyógyulását, a 3030-as számra küldje üzenetben az 1550-es kódot. Egy üzenet ára 200 dinár.

Varga Heléna
Miloš Zubac
Nikola Škorić
Nataša Nađ
Újvidék

Most

16:20, Frissítve: 18:10

Hagyományok téli fesztiválja Palicson

Tepertősütő verseny, szalonna- és hagymaszeletelő verseny, kézműves kiállítás, forralt bor, jó hangulat és kellemes idő - így zajlik az idei Hagyományok téli fesztiválja Palicson. Az eseményre idén közel ezer személy érkezett.
15:54, Frissítve: 18:21

Ma sorsolják ki az EB-csoportokat

A sorsolás előtt a résztvevőket 4 kalapba osztották szét, ezek kialakítása az Eb-selejtezőben nyújtott teljesítmény alapján történt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.