Ugrás a tartalomra

Könyvcsomaggal ajándékozta meg az NMHH a szabadkai MTTK-t

2023.10.03
14:25
2023.11.02
08:26
Forrás
Pannon RTV
200 kötetes könyvcsomaggal ajándékozta meg a Magyarország Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság küldöttsége a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar könyvtárát. Szakmai együttműködésről és közös projektekről is szó esett.

A Médiatudományi Könyvtár-sorozat számos kötetét, magyar és angol nyelvű szakkönyveket tartalmaz az a könyvcsomag, amelyet a magyar Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság küldöttsége ajándékozott a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar könyvtárának. A budapesti szakemberek számos egyetemen segítik az újságíróképzést.

Szabó László Zsolt, együttműködési és kutatási igazgató, NMHH, Magyarország: „Az egész Kárpát-medencében feltérképeztük, hogy hol van kommunikációs, illetve újságíróképzés. Lényegében, itt Délvidéken és Erdélyben van ilyen típusú képzés, tehát ez is önként adta magát, hogy eljövünk ide és megnézzük, hogy miben tudunk segíteni. Már voltunk itt egyszer. Akkor merült fel, hogy magyar nyelvű szakkönyvek nagy segítséget nyújtanának a képzésben. Ez most meg is valósult, mert elhoztunk 200 könyvet Magyarországról, amit nagyon remélek, hogy a diákok örömmel fognak lapozgatni.”

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon idén a negyedik évfolyam kezdte meg tanulmányait a kommunikátor szakon. Az egyetem örömmel vette az anyaországól érkező szakmai segítséget.

Dr. Zakinszky Toma Viktória, egyetemi docens, MTTK: „Nekünk mint fiatal szaknak nagyon sokat jelent, mint a szakirodalom terén, mint a tanárok és a szaktudás terén jól jön minden segítség. A jövőre nézve remélem, hogy ez az együttműködés gyümölcsöző lesz mindkét fél számára.”

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság és a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar gyakorlati együttműködést is tervez, amelynek során a hallgatók a filmkészítés, a televíziós műsorkészítés, az internetes újságírás terén is bővíthetnék tudásukat.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
könyvcsomag
szakmai együttműködés
Szabó László Zsolt
Zakinszky Toma Viktória

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.