Ugrás a tartalomra
Pixabay/Woman1907

Könyvet ír az iráni elnök felesége

2022.01.21
21:51
Forrás
MTI
Könyvet készül írni az iráni elnök felesége iráni médiaforrások pénteki közlése szerint.

Dzsamíla Alamalhoda azt mondta: szeretné a világot muszlim nők szemszögéből láttatni, illetve az iráni nők gondolatait tolmácsolni.

Jóllehet, hozzátette, hogy részben Michelle Obama, Barack Obama volt amerikai elnök felesége önéletrajzi könyve ihlette, kiemelte, hogy ő nem elsősorban a saját életéről vagy éppen "elnökfeleséggé válásáról" kíván írni. Megjegyezte, hogy a könyv megírására a férje is bátorította.

Kifejtette, hogy az iszlám forradalom legfontosabb alakjainak a mártírokat tartja, készülő könyvéhez pedig olyan nők életéből szeretne ihletet meríteni, akiknek a férjei feláldozták magukat.

Alamalhoda édesapja a síita klérus egyik magas rangú tagja. Ő maga 18 évesen lett Raíszi felesége, házassága után pedig szülésznői diplomát szerzett, később pedig pedagógiából doktorált.

Jelenleg a Teheráni Egyetemen tanít, és rendszeres felszólalója teológiai, illetve pedagógiai témájú konferenciáknak.

Irán
elnök
feleség
könyvírás

Most

16:12

Újabb országokban jelent meg a majomhimlő

Csütörtökig az USA-ban és Kanadában regisztráltak új majomhimlős eseteket, azonban mára Ausztráliában, Olaszországban, Franciaországban és Svédországban is felütötte a fejét a betegség.
16:04

Tovább drágult az üzemanyag

A kereskedelmi minisztérium péntek délutáni információja szerint a következő egy hétben, vagyis május 27-éig az eurodízel 202,2 a 95-ös ólommentes benzin pedig 184 dinárba kerül.
15:51, Frissítve: 16:03

Magyarország lesz a mezőgazdasági kiállítás partnerországa

Szombaton kezdődik Újvidéken a 89. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár. Az ünnepélyes megnyitó 11 órakor lesz, amelyen részt vesz Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar kormányfő is. A megnyitót a Pannon TV élőben közvetíti.
15:48

Méhek nélkül nincs élet

Ökológiai Fesztivált tartottak a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában. A gyerekek a méhekről, a vadméhekről, táplálkozási szokásaikról és egyebekről hallhattak a méhek világnapján.

Népszerű