Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Könyvvásár Topolyán

2017.10.30
19:07
2017.11.02
17:56
Forrás
Pannon RTV
Önnek mennyit ér? elnevezéssel könyvvásár nyílt a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár padlástermében

Az intézményben felgyülemlett leírt régi könyvekért mindenki belátása szerinti összeget fizet, a bevételt új könyvek vásárlására fordítják. Az akció november hetedikéig tart.

Magyar és szerb nyelvű kiadványokból, a szépirodalomtól kezdve a szakirodalmon keresztül egészen a gyermekkönyvekig több száz példányból válogathatnak azok, akik ellátogatnak a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár leírt könyvek vásárára.

Az olvasás és a könyvek szerelmeseit munkanapokon 8 és 17 óra között várják az intézmény padlástermében kialakított könyvvásárra. Vannak, akik már törzsvásárlónak számítanak.

Bata Rozália, Topolya: „Kincsekre lehet itt bukkanni. Szerintem a könyvek nem veszítenek az értékükből. Lehet, hogy divatjamúltak, de nekem a régi könyvek is a szívemhez vannak nőve.”

A leírt könyvekért mindenki belátása szerinti összeget fizet.
Náray Éva, igazgató, Juhász Erzsébet Könyvtár, Topolya: „Mindenki talál magának valamit és amikor a fizetésre kerül a sor, akkor azt hiszem ez az egyetlen ilyen eset, amikor a könyvtáros megkérdezi a vásárlótól, hogy önnek mennyit ér, és akkor annyit fizet érte, tehát nyilván jelképes összegről van szó, viszont a befolyó összeget új könyvek vásárlására fordítjuk.”

A könyvvásárt külön érdekessé teszi az a kiállítás, amelyet a leírt könyvek lapjai között talált fotókból, levelekből, préselt virágokból és egyéb személyes tárgyakból állítottak össze.

Juhász Erzsébet Könyvtár
régi könyvek
könyvvásár
Topolya

Most

10:38, Frissítve: 11:04

Két nép ezeréves barátsága

Március 23-a lengyel-magyar barátság napja. A két nép barátsága közel ezer évre, Szent László királyig nyúlik vissza. Lengyelország 1939-es német, valamint szovjet megszállását követően elsőként a magyar állam nyújtott segítő kezet a lengyeleknek.
08:57, Frissítve: 09:30

Uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Napirenden szerepel az a javaslat, amely szerint az unió egy éven belül egymillió lőszerrel látná el Ukrajnát. Magyarország álláspontja továbbra is az, hogy azonnali tűzszünet kell, és el kell kezdeni a béketárgyalásokat.
08:51, Frissítve: 09:54

Széchenyi és a szabadság

Ezzel a címmel szerveztek beszélgetést a VM4K Csütörtök esték elnevezésű programsorozat keretében a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.