Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Korcsolyapálya a kastélyban

2021.12.28
08:50
2021.12.28
17:43
Forrás
Pannon RTV
Az écskai kastélynak a téli hónapokban is lesznek vendégei.
Pannon RTV/Lukács Attila

A Nagybecskerek közelében fekvő Écska a kastélyáról ismert, amelyet Lázár Ágoston építtetett, ünnepi megnyitóján pedig Liszt Ferenc zongorázott. Annak idején méltó szállása volt Ferenc Ferdinánd trónörökösnek. Ma is sokak kedvenc kirándulóhelye, a korcsolyapályának köszönhetően pedig most már télidőben is több látogatóra számítanak.

Pannon RTV/Lukács Attila

Látványos volt a megnyitója az écskai műjégpályának hétfő este, aminek természetesen a legkisebbek örültek a legjobban. Bakos Réka, Lukácsfalva: „Én már előtte is jártam korcsolyázni Nagybecskerekre. Szerintem most sokkal közelebb vagyunk. Ezért ide is sokszor fogunk majd járni.”

Pannon RTV/Lukács Attila

Az écskai kastélynak harminc dolgozója van, és a világjárvány az ő helyzetüket is megnehezítette. Ezért volt fontos a létesítmény számára, hogy a téli hónapokban is legyenek vendégek. Marija Spasić, az écskai kastély igazgatója: „A mögöttem látható, a gyerekek és a felnőttek részére létrehozott műjégpályával az volt a célunk, hogy új téli tartalmat találjunk itt, Vajdaságban, hogy a gyerekeinknek ne kelljen máshova utazni a téli szünidőben, de utána sem ahhoz, hogy hasznosan töltsék idejüket. Egy 360 négyzetméteres műjégpályát létesítettünk, amely nemcsak korcsolyázási, hanem egyéb szórakozási tartalmakat is kínál mindenki számára.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A megnyitóra sokan eljöttek. Az illetékesek remélik, hogy a hét minden napján lesz látogatója a kastélynak, egészen márciusig. Bakos Katica, Lukácsfalva: „A mi településünk két kilométerre van Écskához. Mivel a téli szünidő kezdete van, ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy a gyerekek kikapcsolódjanak. Elhoztam a három leányunokámat. Úgy gondolom, hogy minden este ezzel szórakozunk majd, hogy eljövünk ide, hogy egy kicsikét korcsolyázzanak.”

Pannon RTV/Lukács Attila

Az écskai kastély mindennap 10 és 22 óra között lesz nyitva. A belépő 200, a korcsolyabérlés pedig 400 dinár. A legkisebbekkel, illetve a kezdőkkel oktatók foglalkoznak. A projektet Nagybecskerek Város önkormányzata támogatja.

korcsolyapálya
Écska
kastély
écskai kastély
korcsolya

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű