Ugrás a tartalomra
Wikimedia Commons by Ken Billington

Közel húsz éves kerecsensólymot fogtak vissza

2018.01.19
19:18
2018.01.19
19:28
Forrás
MME
Az állatot 1999-ben fiókaként jelölték meg Erdőtelek határában, Magyarországon. A tojó kerecsensólymot idén fogták vissza Pest megyében. A madár véletlenül került a fogóeszközbe.

A befogás célpontja a tojó párja volt, hogy a nem működő műholdas jeladót leszereljék róla. Az akció sikerrel járt. A hímet megszabadították a jeladótól, közben a tojó is bekerült a hálóba. Jelenleg ez a legidősebb gyűrűs kerecsensólyom a magyarországi madárgyűrűzési adatbankban.

Az EURING (European Union for Bird Ringing) adatbankban lévő 2 legidősebb példány is magyarországi adatok közül került az életkor rekordlistára. Az adatok következő frissítése során a most visszafogott példány veszi majd át az első helyet.

kerecsensólyom

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.