Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Közösségépítő előadások a Bajnát-Harcosok Sorakozója Helyi Közösségben

2019-10-17
08:18
2019-10-17
16:40
Forrás
Pannon RTV
Az 1956-os forradalomról és annak jugoszláviai hatásairól tartott előadást szerdán Mészáros Zoltán történész Szabadkán, a Bajnát-Harcosok Sorakozója Helyi Közösség polgárainak.

A tervek szerint történelmi, egyházi, hagyományápoló, illetve egészségügyi előadásokkal szeretnék színesebbé tenni a helyi emberek mindennapjait.

A szerda esti előadást Mészáros Zoltán történész tartotta az 56-os magyar forradalom és szabadságharcról és annak jugoszláviai hatásairól. „Az emlékezés áttöri a határokat és az idő múlását. Paradox módon minél inkább távolodunk 56-tól, a dátum egyre inkább jelenik meg az össz magyarság emlékezetében. Úgy gondolom, hogy aligha van olyan magyar, akinek 1956 ne jutna eszébe, bárhol is éljen a világon” - emelte ki a téma jelentőségét a történész.

Bajnát HK

A programsorozat Halasi Szabolcs, a VMSZ helyi elnöke szervezi: „Célunk, hogy a közösséget még jobban összekovácsoljuk, minél többen eljöjjenek ezekre a rendezvényekre, pont azért, hogy az emberek találkozzanak, hogy egy kicsit színesebbé tegyük a hétköznapjaikat. Igyekeztünk olyan témákat meghatározni, amelyek mindenkit érintenek, egészen 10 éves kortól 100 éves korig.”

A szervező reméli, hogy a kezdeményezés minél több emberhez eljut, és ezáltal a helyiek nagyobb számban vesznek részt az előadásokon.

Bajnát-Harcosok Sorakozója Helyi Közösség
Bajnát
Szabadka
Mészáros Zoltán
történész
forradalom
előadás

Most

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.