Ugrás a tartalomra

Közösségépítő előadások a Bajnát-Harcosok Sorakozója Helyi Közösségben

2019.10.17
08:18
2020.02.10
18:58
Forrás
Pannon RTV
Az 1956-os forradalomról és annak jugoszláviai hatásairól tartott előadást szerdán Mészáros Zoltán történész Szabadkán, a Bajnát-Harcosok Sorakozója Helyi Közösség polgárainak.

A tervek szerint történelmi, egyházi, hagyományápoló, illetve egészségügyi előadásokkal szeretnék színesebbé tenni a helyi emberek mindennapjait.

A szerda esti előadást Mészáros Zoltán történész tartotta az 56-os magyar forradalom és szabadságharcról és annak jugoszláviai hatásairól. „Az emlékezés áttöri a határokat és az idő múlását. Paradox módon minél inkább távolodunk 56-tól, a dátum egyre inkább jelenik meg az össz magyarság emlékezetében. Úgy gondolom, hogy aligha van olyan magyar, akinek 1956 ne jutna eszébe, bárhol is éljen a világon” - emelte ki a téma jelentőségét a történész.

A programsorozat Halasi Szabolcs, a VMSZ helyi elnöke szervezi: „Célunk, hogy a közösséget még jobban összekovácsoljuk, minél többen eljöjjenek ezekre a rendezvényekre, pont azért, hogy az emberek találkozzanak, hogy egy kicsit színesebbé tegyük a hétköznapjaikat. Igyekeztünk olyan témákat meghatározni, amelyek mindenkit érintenek, egészen 10 éves kortól 100 éves korig.”

A szervező reméli, hogy a kezdeményezés minél több emberhez eljut, és ezáltal a helyiek nagyobb számban vesznek részt az előadásokon.

Bajnát-Harcosok Sorakozója Helyi Közösség
Bajnát
Mészáros Zoltán
történész
forradalom
előadás
Szabadka

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.
13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.