Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Közösségépítő előadások a Bajnát-Harcosok Sorakozója Helyi Közösségben

2019-10-17
08:18
2020-02-10
18:58
Forrás
Pannon RTV
Az 1956-os forradalomról és annak jugoszláviai hatásairól tartott előadást szerdán Mészáros Zoltán történész Szabadkán, a Bajnát-Harcosok Sorakozója Helyi Közösség polgárainak.

A tervek szerint történelmi, egyházi, hagyományápoló, illetve egészségügyi előadásokkal szeretnék színesebbé tenni a helyi emberek mindennapjait.

A szerda esti előadást Mészáros Zoltán történész tartotta az 56-os magyar forradalom és szabadságharcról és annak jugoszláviai hatásairól. „Az emlékezés áttöri a határokat és az idő múlását. Paradox módon minél inkább távolodunk 56-tól, a dátum egyre inkább jelenik meg az össz magyarság emlékezetében. Úgy gondolom, hogy aligha van olyan magyar, akinek 1956 ne jutna eszébe, bárhol is éljen a világon” - emelte ki a téma jelentőségét a történész.

Bajnát HK

A programsorozat Halasi Szabolcs, a VMSZ helyi elnöke szervezi: „Célunk, hogy a közösséget még jobban összekovácsoljuk, minél többen eljöjjenek ezekre a rendezvényekre, pont azért, hogy az emberek találkozzanak, hogy egy kicsit színesebbé tegyük a hétköznapjaikat. Igyekeztünk olyan témákat meghatározni, amelyek mindenkit érintenek, egészen 10 éves kortól 100 éves korig.”

A szervező reméli, hogy a kezdeményezés minél több emberhez eljut, és ezáltal a helyiek nagyobb számban vesznek részt az előadásokon.

Bajnát-Harcosok Sorakozója Helyi Közösség
Bajnát
Mészáros Zoltán
történész
forradalom
előadás
Szabadka

Most

10:35

Kilenc új fertőzött Magyarországon

Kilenccel, 4183-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, és az elmúlt 24 órában senki nem halt bele a fertőzésbe - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.
09:01

Hétfőn nyit újra a Louvre

Hétfőn nyit újra a párizsi Louvre, amely március közepén zárt be a koronavírus-járvány miatt. A világ leglátogatottabb múzeuma szigorú egészségügyi előírások mellett fogadja ismét a látogatókat.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.