Ugrás a tartalomra

Közösségi munkával szépült Tiszaszentmiklós

2021.04.24
12:16
2021.04.24
16:43
Forrás
Pannon RTV
Közösségi munkaakciót szerveztek Tiszaszentmiklóson a Föld-napja alkalmából.

A szervező, a Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület tagjai mellett a megmozduláson a falu lakosai is nagy számban részt vettek. 

Családias hangulatban és összefogással tisztult meg Tiszaszentmiklós. A munkaakció sok embert megmozgatott, hisz a falusiak számára, mint mondják, fontos a tiszta és rendezett környezet.

Hajnal Erzsébet, Tiszaszentmiklós: „Most ez falusi takarítás, a többiek már elmentek a falu utcáin szemetet szedni, és addig mi itt bent feltakarítunk, lenyírjuk a füvet, főzünk, meszelünk.”

A helyi római katolikus templom kertjét és annak környékét tisztították meg a résztvevők, a falu többi részén szemetet szedtek és füvet nyírtak. A szervező a Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület volt.

Törtei János, alelnök, Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület, Tiszaszentmiklós: „Idén is szeretnénk megtartani minden rendezvényünket, betartva az egészségügyi előírásokat. Hiszek benne, hogy minden nagyobb rendezvényünket meg tudjuk tartani, az ilyen falutakarítást, ami nyílt területen van, azt mindig meg tudjuk csinálni.”

Az alelnök hozzátette, az egyesület szinte minden hónapban szervez valamilyen eseményt, így próbálják összekovácsolni a falubelieket.

Tiszaszentmiklós
takarítási akció
takarítás
Föld napja
Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület
Törtei János

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.