Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csendir Viktor

Kreatív foglalkozások nyáron is

2021.08.09
11:45
2021.08.09
17:40
Forrás
Pannon RTV
Az agyagozás világával ismerkedhettek meg a magyarkanizsai gyerekek a Szünidei Ötlet-tár elnevezésű foglalkozáson. A program a helyi Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény szervezésében valósul meg.
Pannon RTV/Csendir Viktor

A Cnesa előcsarnokában szép számmal gyűltek össze fiatalok, akik ottjártunkkor éppen dolgoztak az agyaggal. Az anyag használatát ismerhették meg elsőként, majd különböző tárgyakat készítettek.

Sarnyai Lorena, résztvevő:
„- Nagyon szeretek kreatívkodni, szerintem az nagyon jó, ha valaki kreatív.
- A mai napon mit készítettél el?
- Egy kosarat agyagból, meg egy szép virágot.”

Pannon RTV/Csendir Viktor

Fodor Hanna, résztvevő:
„- Csináltunk virágot, meg kis kosárkát, és nem volt annyira nehéz, csak egy picit.
- Hogyan kell bánni az agyaggal?
- Eléggé ragadós, egy kicsikét nehezebb, de ha megvizezzük, akkor nem fog annyira ragadni.”

Fodor Tamás, résztvevő: „Először az agyagot meg kell vizezni kicsit, hogy ragadjon, aztán vannak a formázók. Kiformázod, kigyúrod, és úgy összeragasztod őket.”

Pannon RTV/Csendir Viktor

A téli szünidei kézműves foglalkozás nyomán született meg a szervezők ötlete, hogy a nyári szünidő alatt sem hagyják kézműves foglalkozás nélkül a fiatalokat. A kézműves programok most három napon át tartanak. Muhi Zsuzsanna, foglalkozásvezető: „Holnap növényeket fogunk majd festeni. Ehhez kalapács kell és színes növények, kis képeket készítünk. Az utolsó nap pedig a levendula babáé. Megismerkedünk a tű és a cérna használatával, hiszen nagyon sok gyerek kezében még nem is jártak ezek az eszközök, és itt most egy kicsit megpróbáljuk megismertetni vele őket.”

Pannon RTV/Csendir Viktor

A foglalkozás ingyenes. Főképp az általános iskolás korosztályt célozták meg, de a fiatalabbak is bátran bekapcsolódhatnak. A program kedden és szerdán folytatódik. Reggel 9 órára várják a gyerekeket a helyi Cnesa előcsarnokába.

kreatív foglalkozás
foglalkozás
szünidő
Cnesa
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
agyagozás

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű