Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

Kritikusan alacsony a Duna vízszintje

2022.08.08
21:37
2022.08.11
12:12
Forrás
euronews.com
Folyamatosan zátonyra futnak a hajók Szerbiában, annyira alacsony a Duna.

Van, ahol már csak 2,2 méteres a Duna vízszintje a szerbiai szakaszon. Egyre többfelé bukkannak ki hatalmas homokszigetek. Az elmúlt 3 napban egy turistahajó és két teherszállító is zátonyra futott Belgrád közelében. A hatóságok még nem függesztették fel a folyami közlekedést, de ajánlást adtak ki a kapitányoknak, hogy merre haladjanak. Valamint elkezdték a meder kotrását, hogy legalább néhány helyen biztonságosan hajózható legyen a jobb időkben 10 méter mély Duna.

Duna
vízszint

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.